Web Analytics
More
    Reklāma

    Visa un Mastercard aptur savus servisus Krievijā

    Jaunākie raksti

    Krievijas finanšu sistēma piedzīvojusi vēl vienu sankciju triecienu, par ko paziņojuši maksājumu karšu Visa un Mastercard zīmoli, kas uz laiku aptur savus servisus.

    Abi uzņēmumi šo informāciju publiskojuši savās mājaslapās. Lēmums nav bijis viegls, tomēr tie nespēj novērsties no Krievijas uzsāktā kara Ukrainā, tāpēc pieņemts šāds lēmums. To arī veicinājusi arī Ukrainas prezidenta Zelenska saruna ar ASV likumdevējiem, lūdzot pārtraukt abu uzņēmumu darbību Krievijā. Ierobežojumi darbosies tā, ka visas Krievijā izsniegtās Visa un Mastercard kartes nevarēs darboties citās valstīs, bet tikai Krievijas iekšējā tirgū. Kā arī ar citur izsniegtajām kartēm nebūs iespējams norēķināties Krievijā vai lietot bankomātus.

    Reklāma

    Papildu šīm sankcijām, neviena finanšu kompānija neapstrādās transakcijas, un to būs jāveic Krievijas nacionālajai maksājumu karšu sistēmai. Pirms tam Visa un Mastercard jau bija paspējušas slēgt sadarbību ar daļu Krievijas banku. Līdz ar to šī valsts arvien vairāk sāk kļūt izslēgta no apkārtējās pasaules.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    07.03.2022 13:03

    Pelnīts sitiens pa kājstarpi Krievijas un Baltkrievijas mažoru atvasēm, kuri dzīvojas pa rietumiem, tērējot tur savas izcelsmes valsts nodokļu maksātājiem nozagto.

    bobis
    10.03.2022 10:20

    Cipu dibena un kreditkarti nevajag.

    Reklāma