Web Analytics
More
    Reklāma

    Volvo testē elektroauto bezvadu uzlādes tehnoloģiju

    Jaunākie raksti

    Zviedru autoražotājs Volvo izmēģinās jaunu elektroauto uzlādes risinājumu, kas ļaus mašīnas lādēt bezvadu režīmā. Volvo testu programmas noslēgumā izvērtēs šīs tehnoloģijas lietderību un tās izmantošanas iespējas nākotnē.

    Testu programmai tiks izmantoti jaunie “XC40 Recharge” elektroauto, kas aprīkoti ar bezvadu uzlādes iespēju. Mašīnas tiks testētas Gēteborgas pilsētā Zviedrijā. Sākotnēji plānots testēt sešas mašīnas, bet programma ilgs trīs gadus un tā laika gaitā, visticamāk, paplašināsies.

    Mašīnu bezvadu uzlādi nodrošinās speciāls panelis, kas iestrādāts ceļa virsmā. Uzlāde sāksies automātiski, kad mašīna nostāsies atbilstošā pozīcijā un vadītājam nav nepieciešams izkāpt no auto, lai sāktu uzlādi. Volvo apgalvo, ka šādā veidā mašīnas lādējas ar vairāk nekā 40kW jaudu. Jāatgādina, ka šobrīd pie mums nospiedošais vairums “ātrās uzlādes” punktu ļauj lādēties ar 50kW jaudu. Ražotājs norāda, ka pusstundas laikā bezvadu risinājums ļaus ielādēt gana daudz enerģijas aptuveni 100 kilometriem. Bezvadu uzlādes paneļus piegādās ASV bāzētais uzņēmums “Momentum Dynamics”. Uzņēmums jau izstrādājis sistēmu autobusa uzlādei un iepriekš līdzīgus testus uzņēmuma produkti veica Oslo.

    Volvo Cars tests new wireless charging technology

    Mašīnas testu programmas laikā nobrauks ap 100 tūkstošiem kilometru gadā un plānots, ka tās tiks lietotas vairāk nekā 12 stundas dienā. Kā noprotams, tie būs elektriskie taksometri. Volvo programmas noslēgumā izvērtēs šīs tehnoloģijas pielietojumu nākotnē, bet autoražotājs to uzskata par “aizraujošu” tehnoloģiju.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma