Web Analytics
More
    Reklāma

    “Spotify” aizver biroju Krievijā un bloķē valsts atbalstītos medijus

    Jaunākie raksti

    Mūzikas straumēšanas serviss “Spotify” paziņojis, ka slēdz savu biroju Krievijā un pievienojas citām kompānijām, bloķējot “Rossia Today” (RT), “Sputnik” un citu valsts atbalstītu mediju saturu savā servisā. Ziņots, ka RT un “Sputnik” saturs noņemts vairākos “Spotify” tirgos, tostarp ASV un Eiropas Savienībā, taču ne pašā Krievijā.

    “Spotify” apgalvo, ka tas turpinās sniegt mūzikas straumēšanas pakalpojumus Krievijā, kur darbojas kopš 2020. gada. Uzņēmums uzskata, ka ir ļoti svarīgi mēģināt nodrošināt  servisa darbību Krievijā, lai lietotājiem sniegtu globālu informāciju. Līdz ar to tas turpinās kalpot kā svarīgs globālā un reģionālā satura avots Krievijā laikā, kad piekļuve informācijai ir svarīgāka nekā jebkad agrāk. Vienlaikus uzņēmums arī iestājas par darbinieku pašu drošību, tāpēc aizvēris savu biroju Krievijā.

    Reklāma

    No tādām aktīvākām darbībām jāatzīmē, ka “Spotify” noņēmis RT un “Sputnik” saturu, kā arī platformā ir ievietojis jaunu ceļvedi, kas novirza lietotājus uz uzticamiem ziņu avotiem. Šādas aktivitātes no “Spotify” puses, iespējams, arī uzlabos uzņēmuma tēlu, kas tika iedragāts pēc skandāla ar Džo Roganu, kurš savā podkāstā izplatīja alternatīvu viedokli par Covid-19 un vakcīnu ietekmi uz veselību. Tā rezultātā vairāki mūziķi uzsāka boikotu un pieprasīja sava satura izņemšanu no “Spotify”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Gatis
    05.03.2022 23:31

    Kas vispār to spotify lieto?lai pārslēgtu dziesmas jāmaksā!Meklējot grupas albumu piedāvā svešu grupu zem meklētās grupas albuma nosaukuma!CRAAAAP!!!!!nesaprotu,kāpēc youtube netaisa bloķèta ekrāna atskaņošanu????vai jau ir?neesmu jauns un varbūt kavēju kaut ko?Hipsterus lūdzu netraucēt ar skuķu atbildēm….

    Reinis Rozitis
    06.03.2022 00:09
    Reply to  Gatis

    > Kas vispār to spotify lieto?lai pārslēgtu dziesmas jāmaksā!

    Lietoju, maksāju. Šis gan vairāk tamdēļ, ka integrēts auto sistēmā, citur neklausos..

    > nesaprotu,kāpēc youtube netaisa bloķèta ekrāna atskaņošanu?

    YT premium versijai ir. Alternatīva – var meklēt kaut kādas trešo pušu izstrādātas versijas.

    Elektriķis
    06.03.2022 12:45
    Reply to  Gatis

    Šim te piekrītu. Kaut kāds idiotisms ir ar klasisko mūziku: formāli kaut kas tur ir, bet noklausīties kādu skaņdarbu pilnībā nevar, tikai kaut kādas “demo” druskas. Diez vai ir jautājums par autoratlīdzību, autori sen vairs nav starp dzīvajiem.
    Man šis ir “par velti” iebūvēts auto.

    REALAIS
    06.03.2022 16:09
    Reply to  Elektriķis

    Tas, ka autors ir miris, nenozīmē, ka kādam ir tiesības uz knbkrēto mūziku. Lielākajai daļai ir autortiesības. Nekas labs pa brīvu apkārt nemētājas īsti.

    Elektriķis
    06.03.2022 17:57
    Reply to  REALAIS

    Tu domā ka Mocartam un Baham ir radinieki, kuri saņem kādu naudiņu? Nu labi, ir jau arī orķestris, tiem varētu kaut kas pienākties.

    Reklāma