Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft Teams, nezaudējot zvanu kvalitāti, izdevies uz pusi samazināt enerģijas patēriņu

    Jaunākie raksti

    Videokonferenču rīki šobrīd ir mūsu ikdiena, pat ja dzīve sāk atgriezties ierastajās sliedēs. Tas nozīmē, ka šo programmu izstrādātājiem un piedāvātājiem ir jārūpējas par savu produktu, lai tas darbotos ātri un ērti. Microsoft ir dalījies ar piemēru, kā par 50% izdevies samazināt jaudas patēriņu, nesamazinot lietošanas kvalitāti.

    Lai sasniegtu labāko lietošanas efektivitāti, ir svarīgi atbilstošā daudzumā izmantot iekārtas CPU un RAM. Īpaši daudz resursus patērē tieši kameras izmantošana, lai attēlotu zvanītāju, kā arī dalīšanās ar ekrānu. Šis ir īpaši izteikts manā darba ikdienā, kad citam kolēģim rādu savu ekrānu, tad jūtami palēlinās datora darbība. Microsoft līdz šim ir veicis konkrētus soļus, lai samazinātu ierīču resursu patēriņu. Runa nav tikai par datoriem, bet par dažādām ierīcēm, kurās var izmantot Teams.

    Reklāma

    Attiecīgi 2020. gada jūnijā ir uzsākta izmaiņu traktēšana. Pēc tam 2020. gada oktobrī veiktas izmaiņas, kas samazināja procesora noslodzi video apstrādei, samazinot patēriņu par 27%. Pēc tam liels solis bijis apstrādes uzlabošana vairāku lietotāju video vienā konferences zvanā. Tas noslodzi samazinājis vēl līdz 59% no sākotnējā patēriņa. Pēc tam sekojušas mazāk jūtamas izmaiņas, nonākot līdz 2021. gada decembrim, kad vienkāršots kods, kas uzlabo zvanītāja video. Tas ļāvis sasniegt 48% jaudu no sākotnējā patēriņa 2020. gada jūnijā.

    Avots: MSPowerUser

    Microsoft plānos ir vēl nākamie uzlabojumi, kas saistīti gan ar ciešāku sadarbību tieši ar procesoru ražotājiem, lai maksimāli efektīvi izmantotu to jaudu, gan tieši dalīšanos ar lietotāja ekrānu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    karlis
    25.02.2022 13:52

    grafiks rāda acīmredzamo – neticamo.
    kā var neticēt tam??
    paskatīsimies rēķina izdrukā, vai ir kādas izmaiņas.

    Usinss
    25.02.2022 14:52

    Viss jauki apburoši, bet zoom zvans man portatīvajā no baterijas var notikt 2h un noēsti 10% akumulatora. Ar teams-25%
    Ar to viss izteikts.
    Manā gadījumā tas tā ir, jo mans dators darbojas uz ARM arhitektūras, kur Microsoft no visiem saviem produktiem un noportējis tikai Office pakotni (word, excel, powerpoint). Onedrive un Teams joprojām izmanto CISC pakotni. Ondrive, gan jāprecizē, ir beta versija, kur daļa procesu īsteno process, kurš darbojas uz ARM arhitektūras un otra puse, joprojām uz CISC arhitektūras

    Reklāma