Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple pagājušajā gadā dominējis arī ASV planšetdatoru tirgū

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums Canalys apkopojis planšetdatoru un datoru pārdošanas apjomus 2021. gadā ASV tirgū. Kā redzams, tad Apple ir dominējis planšetdatoru tirgū.

    Kaut arī pagājušajā gadā pārdoto planšetdatoru skaits ir samazinājies par 10%, kopumā sasniedzot 45,3 miljonus vienību, tomēr kopējais datoru un planšetdatoru tirgus 2021. gadā ir audzis par 1%, sasniedzot 135 miljonus vienību. Apple ir dominējis planšetdatoru grupā, pārdodot 19,1 miljonu ierīču. Tas ir 17,3% kritums, salīdzinot ar 2020. gadu, tomēr tāpat iPad sastāda 42,1% no tirgus. Pēc tam seko Amazon ar 23,9%, un Samsung atrodas trešajā vietā ar 17,4%. Varbūt jaunie Galaxy Tab S8 modeļi spēs uzlabot uzņēmuma pozīcijas, jo Samsung ir vienīgais uzņēmums, kas ir audzējis savu tirgus daļu, salīdzinot ar 2020. gadu.

    Apskatot tikai personālo datoru tirgu, tad tajā dominē HP un Dell zīmoli ar 28,9% un 24,5%. Apple ieņem ceturto vietu ar 11,1%. Interesanti, ka audzis pieprasījums pēc klasiskajiem galda datoriem, bet to var sasaistīt ar notiekošo pandēmiju un darbu no mājām. Šādos apstākļos vēlme pēc mobilas iekārtas nedaudz mazinās, un var iegādāties arī stacionāro datoru, jo šajā laikā ir deficīts pēc visa veida elektroniskajām iekārtām.

    Avots9TO5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma