Web Analytics
More
    Reklāma

    Īlons Masks novirzījis labdarībai “Tesla” akcijas 5,7 miljardu dolāru vērtībā

    Jaunākie raksti

    Pirmdien, 14. februārī, publiskotajā iesniegumā ASV Vērtspapīru un biržu komisijai atklājies, ka “Tesla” vadītājs Īlons Masks pērnā gada novembrī novirzījis labdarībai vairāk nekā piecus miljonus “Tesla” akciju 5,7 miljardu ASV dolāru vērtībā. Zināms, ka ziedojums veikts vien dažas dienas pēc tam, kad ANO Pasaules pārtikas programma sniedza detalizētu ziņojumu par to, kādu pienesumu seši miljardi dolāru spētu sniegt cīņā pret badu.

    Publicētajā iesniegumā redzams, ka Masks no 19. līdz 29. novembrim labdarības nolūkos kopumā pārdeva 5044 “Tesla” akciju. Balstoties uz “Tesla” akciju vidējām cenām dienās, kad Masks tās pārdeva, saskaņā ar “Bloomberg” aprēķiniem ziedojuma kopsumma bija 5,7 miljardi ASV dolāru. Nav gan norādīts, kurai labdarības organizācijai ziedota šī iespaidīgā naudas summa.

    Reklāma

    Masks šo ziedojumu veica laikā, kad aktīvi pārdeva savas “Tesla” akcijas, lai varētu nomaksāt nodokļus. Decembrī viņš paziņoja, ka 2021. gadā vien samaksās 11 miljardus ASV dolāru nodokļos.

    Jāpiebilst, ka ideja par to, ka Īlonam Maskam un citiem miljardieriem būtu jāziedo daļa no saviem līdzekļiem, lai cīnītos pret badu, nāca no ANO Pasaules pārtikas programmas izpilddirektora Deivida Bīslija (David Beasley), kurš oktobra beigās paziņoja, ka sešu miljardu dolāru ziedojums palīdzētu 42 miljoniem bada cietēju visā pasaulē. Masks sākotnēji apšaubīja, ka konkrētā summa spētu atrisināt šo globālo problēmu, taču Bīslijs vēlāk plaši izklāstīja, kur un kā nauda tiktu izlietota.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma