Web Analytics
More
    Reklāma

    Leica tagad piedāvā 14 000 dolāru vērtu rokas pulksteni

    Jaunākie raksti

    Zīmols un nosaukums Leica parasti asociējas ar foto kamerām, un tā ir uzņēmuma vēsture jau vairāk nekā 150 gadu garumā, taču uzņēmums pēkšņi izvēlējies papildināt produktu klāstu ar diviem rokas pulksteņu modeļiem.

    Šis ir visai interesants solis, zinot to, ka pasaulē sāk dominēt viedpulksteņi, aizēnojot klasiskos mehāniskos rokas pulksteņus. Protams, šādas ierīces vēl nav izmirušas un noteikti neizmirs. Leica saglabās savas pozīcijas, kā luksusa klases zīmols, ko nodrošinās jauno pulksteņu uzbūves kvalitāte, detaļas un cena. Tiks piedāvāti divi modeļi – L1 un L2, kurus dizainējis Achim Heine no Vācijas. Viņš ir strādājis arī pie citu Leica produktu izskata.

    Reklāma

    Tāpāt vizuālajā izskatā varam redzēt detaļas no foto kamerām. Piemēram, stundu atzīmes, kā arī kupolveida priekšējais pulksteņa stikls, kas atgādina kameras ārējo lēcu. Tāpat saglabāta sarkanā poga pulksteņa labajā pusē, ar kuras palīdzību varēs atjaunot sekunžu rādītāja pozīciju. L1 un L2 modeļu mehānisms arī ticis veidots Vācijā, un to būs iespējams redzēt pulksteņu aizmugurē, jo tos klās caurspīdīgs un skrāpējumu drošs safīra stikls.

    Avots: Leica. L1 un L2 modeļi

    Produktu ekskluzivitāti noteikti nosaka to cena, jo lētākais modelis maksās 10 000 dolāru, un tā siksniņa būs veidota no teļa ādas, bet 14 000 dolāru vērto modeli rotās aligatora ādas aproce. Katrā ziņā ļoti ekskluzīvi un šiki.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    13 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ivchiks
    12.02.2022 17:39

    No teksta nevar saprast, vai tie ir mehāniskie, vai viedpulksteņi. Ja mehāniskie, tad kvarca, automātiskie vai uzvelkamie? Un kāds tieši mehānisms. Vai inhouse vai cits? Kurš? Pilnīgi bezjēdzīgs raksts, kurš ne tikai neatbild uz jautājumiem, kuri rodas to izlasot, bet nepasaka pilnīgi neko.

    Kursors.lv
    12.02.2022 20:36
    Reply to  Ivchiks

    Neko daudz nesaprotu no mehāniskajiem pulksteņiem, bet Leica produkta lapā varam redzēt, ka tas ir manuāli uzvelkams mehāniskais pulkstenis: https://leica-camera.com/sites/default/files/2022-02/2022-02-02-leica-watch-technical-data.pdf

    Last edited 2 years ago by Kristaps Skutelis
    Ivchiks
    14.02.2022 17:20

    Nu tad droši vien jāliek virsraksts, un apraksta vietā saite uz ražotāja produkta lapu. Bez apraksta. Jo vismaz mani (un gan jau ne tikai) interesē (tikai/arī) parametri. Kaut vai puksteņa diametrs, biezums utt.
    Nu teiksim, pie augstākminētā teksta būtu interesanti pieminēt, ka šajā cenā ieptilpst 26 akmeņu manuāli uzvelkams mehāniskais pulkstenis ar vismaz 60h laika rezervi (kas nav slikti) un laika rezerves indikatoru, 41mm diametra nerūs. tērauda korpusu, 14.5mm biezu (daudz!) 5 ATM ūdensnoturību, izliektu safīra stiklu ar AR un skrāpējumu noturīgu pārklājumu no abām pusēm priekšpusē, un plakanu safīra stiklu pakaļ(he)pusē. Eksotisku dzīvnieku ādas siksna un unikāls/patentēts kronis. Tā būtu pamatinformācija, tur vēl ir daudz ko aprakstīt. Bet par tēmu: overpriced, jo nekas tāds, kas tur nebūtu 1-2k vērtā pulkstenī tur īsti nav pēc būtības.

    Last edited 2 years ago by Ivchiks
    Kursors.lv
    14.02.2022 20:19
    Reply to  Ivchiks

    Paldies par komentāru, Tu visu pateici pareizi. Ja mums būtu vairāk pieredzes ar klasiskiem rokaspulksteņiem un biežāk par tiem rakstītu, tad pavisam loģiski pieminētu visu šo informāciju. Tomēr ikdienā mēs vairāk rakstām par dažādiem gadžetiem un Leica pa lielam pazīstam kā partneri kādam no telefonu ražotājiem. Tāpēc raksts vairāk ir domāts kā informatīva ziņa par to, ka Leica tagad iemēģina roku rokaspulksteņu veidošanā nevis baigi detalizēta paša produkta analīze. Ja kādreiz vairāk piešausimies analizēt rokaspulksteņus, kvalitatīvāki kļūs arī šādi ziņu raksti par tiem.

    Name*
    13.02.2022 13:03
    Reply to  Ivchiks

    Jābūt kaut kādam no Vācijas, jo savādāk nevarētu likt made in germany.

    Biteme
    13.02.2022 15:40
    Reply to  Name*

    Kaļiņingradas bembji arī ir sģelano v Rossii, bet tas nozīmē tikai salikšanu Krievijā. Made in vēl neko nenozīmē….pavei, aifonus montē Ķīnā un nekāda vaina, līdz ar to Made in Germany nozīmē tieši neko.

    Krotow
    13.02.2022 17:30
    Reply to  Biteme

    Zināmās aprindās “no Vācijas” joprojām ir aktuāls. Pat “на Берлин” smērē ne jau uz žiguļiem.

    Name*
    13.02.2022 19:50
    Reply to  Biteme

    Lai varētu likt made in germany ir likums, ka jābūt 75% no vācijas detaļām saliktam. Ja tas nav izpildīts, tad nevar likt uz pulksteņa made in germany. Tādēļ, tas nozīme daudz ko vairāk. Par Apple produktiem, tur tikai gozējas, ka design in california.

    Basics
    13.02.2022 21:14
    Reply to  Name*

    Un ko mūsdienās nozīmē Vācijā ražota detaļa – tā ir nezcik reizes precīzāka vai ilgmūzīgāka? Nav jau vairs laiki, kad objektīva lēcas ar roku dreijāja strādnieks un bija milzu atšķirība, vai tas saprot ko dara. Tagad cnc procesā Vācijā izgatavota detaļa ir tikai dārgāka. Nu, tas lielos vilcienos, noteikti var piemeklēt gadījumus kur ražošanas vietai ir nozīme.

    Name*
    14.02.2022 09:48
    Reply to  Basics

    Mana vaina. Piemirsu pierakstīt, ka arī tur saliktam jābūt. Bet jā tas arī to nozīmē precīzāka un ilgmūžīgāka būs par kaut kādu krievu ražojumu. Tas ir zināms fakts, ka šveices, japānas un vācu mehānismi ir tieši tādi. Rokas pulksteņi ir roku darbs (par casio elektroniskajiem te nedomāju). Nevis automatizēts kā kaut kāds iPhones.

    Basics
    12.02.2022 21:33

    Ar pulksteni par 14Keur turīgo vīru klubā nevienu nepārsteigsi. Jāmaksā vismaz 10x vairāk. Bet vispār Leica asociējas ar mikroskopiem.

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    13.02.2022 19:48

    Vienu jau paņems

    Reklāma