Web Analytics
More
    Reklāma

    Iespējams iegādāties pirmo suņiem paredzēto piekariņu, kas darbosies Apple Find My tīklā

    Jaunākie raksti

    Pagājušajā gadā Apple izziņoja savu izsekošanas piekariņu AirTag, kura izmērs un pielietojums varētu būt ērti izmantojams savu mīluļu izsekošanai. Tikmēr uzņēmums YIP paziņojis, ka sāk pārdot it kā pasaulē pirmo suņiem paredzēto piekariņu, kas darbosies Apple Find My tīklā.

    Tā darbība ir identiska AirTag vai citiem produktiem, kuri ir spējīgi izmantot Apple ierīču tīklu. Suņu piekariņš spēs ziņot par atrašanās vietu, ja blakus atrodas kāds no Apple produktiem, kas spēs atjaunot statusu par atrašanās vietu. Īpaši suņiem paredzētais kaklasiksnas piekariņš kalpos kā informatīva zīme, jo uz tā varēs veikt gravējumus. Piemēram, suņa vārdu. Kā norāda izstrādātāji, tad piekariņš būs ūdensizturīgs, kas noteikti ir svarīgi aktīviem četrkājainajiem mīluļiem.

    Patiesībā jau šādam mērķim var izmantot to pašu AirTag, ievietojot to kādā drošā apvalkā, kuru piestiprināt pie kaklasiksnas. Tomēr pastāv šaubas, ka Find My tīkls nav tiks spējīgs izsekot aktīvus un kustībā esošus dzīvniekus, jo tā kā tie vienmēr ir aktīvā kustībā, tad signāls varētu nespēt atjaunoties, ja apkārt tomēr nav Apple ierīču. Un diezgan īsā momentā suns jau sen varētu būt citā vietā, tāpēc labāk ir izmantot GPS izsekotājus.

    YIP radītā vietā suņu izsekošanas piekariņa cena būs 34,99 USD, nedaudz dārgāk nekā 29,99 USD vērtais AirTag. Tas būs pieejams rozīgi zeltainajā un melnā krāsā.

    Avots9TO5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Arvis
    10.02.2022 12:23

    bezjēdzīgs pasākums. Sunlņi pārsvarā pazūd mežainos apvidos un cenšas pie svešiem cilvēkiem nenākt.. tāka bez variantiem. Izsviesta nauda.

    digitalk
    11.02.2022 08:49
    Reply to  Arvis

    neizklausās, ka tu pazītu suņus. ja mājas suns ir pamatīgi izbadējies, tad cilvēku viņš uzskata par pietiekami uzticamu barības izsniedzēju un tuvosies cerot uz palīdzību. tiesa gan, mežā tāpēc vairāk aifoņu neparādīsies :)

    Eggy Mega
    10.02.2022 15:02

    Dzīvnieku patversmē vajadzēs vismaz vienu Ābolfounu.

    Krotow
    11.02.2022 00:08

    Ja redzi suni, met viņam ar vaifonu. Varbūt uzzināsi, kuram tas pieder.

    karlis
    11.02.2022 15:12

    ka tik beigās nesanāk, ka ifons ir lētākā sastāvdaļa visā gadžetu jūrā

    Reklāma