Web Analytics
More
    Reklāma

    “Meta” lolotā digitālā valūta “Diem”, visticamāk, tomēr neieraudzīs dienasgaismu

    Jaunākie raksti

    Pirms vairāk nekā diviem gadiem “Facebook” (tagad “Meta”) paziņoja, ka strādā pie savas kriptovalūtas. Sākotnēji to sauca par “Libra”, taču pēc tam nosaukumu nomainīja uz “Diem”. Paralēli tam uzņēmums attīstīja savu digitālo maku “Novi“, ko bija plānots izmēģināt kopā ar “Diem” kriptovalūtu. Taču nekas no tā nesanāca. Tas radīja šaubas, vai šī valūta kādreiz vispār tiks palaista. Tagad “Diem” asociācija paziņojusi, ka apsver pārdot valūtas aktīvus, lai šādā veidā atdotu investoru ieguldītos līdzekļus.

    Nav skaidrs, kādi tieši aktīvi pieder “Diem” asociācijai, taču ziņojumā norādīts, ka tiek diskutēts par intelektuālā īpašuma pārdošanu un jaunu darbavietu meklēšanu inženieriem, kuri strādāja pie “Diem” tehnoloģijas. Tas nozīmē tikai to, ka kriptovalūtas dienas ir skaitītas.

    Reklāma

    Iespējams, “Diem” neveiksme bija sen zvaigznēs ierakstīta. Jau no paša sākuma “Facebook” ar šo projektu īsti nevedās, augsta līmeņa partneriem izstājoties no tā. Iespējams, tas bija saistīts ar uzņēmuma ne visai labo slavu, taču sava nozīme bija arī likumdevēju bažām un normatīvajiem šķēršļiem kriptovalūtas palaišanā.

    Pērnā gada rudenī “Facebook” uzsāka sava digitālā maka “Novi” testēšanu, ko sākotnēji bija plānots darīt kopā ar “Diem” kriptovalūtu. Tā kā “Diem” vēl nebija gatava palaišanai, “Novi” vajadzēja izmēģināt ar ASV dolāram piesaistīto valūtu “Pax Dollar”. Toreizējais “Facebook” kriptovalūtu projekta vadītājs Deivids Markuss izteicās, ka “Diem” tiks palaista, līdz ko saņems normatīvo apstiprinājumu. Pēc mēneša gan Markuss pameta “Facebook”, un izskatās, ka līdzi paņēma arī cerību palaist “Diem”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma