Web Analytics
More
    Reklāma

    “Facebook” testa versijā palaiž savu digitālo maku “Novi”

    Jaunākie raksti

    Vairāk nekā divus gadus pēc izziņošanas “Facebook” testa versijā ASV un Gvatemalā palaidis savu digitālā maka risinājumu “Novi”. Izmēģinājuma programma ļaus lietotājiem nosūtīt un saņemt naudu “tūlītēji, droši un bez maksas”, ko palīdzēs realizēt sadarbība ar kompānijām “Paxos” un “Coinbase“.

    “Facebook Financial” vadītājs Deivids Markus norāda, ka testa mērķis ir pārbaudīt digitālā maka pamatfunkcijas, veiktspēju klientu apkalpošanā un atbilstībā, kā arī censties demonstrēt stablecoins (kriptovalūtas, kuru vērtība piesaistīta ārējam aktīvam, piemēram, valdības emitētai valūtai vai zeltam) potenciālu maksājumu veikšanā.

    Reklāma

    Vienlaikus ļoti būtiska nianse, ka digitālais maks “Novi” palaists bez “Facebook” atbalstītās kriptovalūtas “Diem”, kas sākotnēji bija šī projekta stūrakmens. Tā vietā lietotāji var izmantot “Paxos” stablecoin USDP. Atgādināšu, ka “Diem” agrāk bija pazīstama ar citu nosaukumu “Libra”. “Facebook” nosaukumu mainīja, jo nevēlējās nekādas saistības ar tās radītājiem. Vienlaikus “Diem” joprojām gaida regulatoru atļauja, tāpēc šobrīd vēl nav pieejama nevienā valstī.

    Tikmēr Markus savā paziņojumā skaidro, ka digitālā maka “Novi” lietotāji varēs norēķināties arī ar “Diem” līdz ko šī kriptovalūta tiks palaista. Tomēr nav ziņu, kad tas varētu notikt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma