Web Analytics
More
    Reklāma

    Toyota atkārtoti spiesta samazināt ražošanas apjomu

    Jaunākie raksti

    Japāņu autobūves milzis Toyota spiests ierobežot ražošanas apjomu ierobežojumus pusvadītāju deficīta dēļ, turklāt arvien vairāk krājās neizpildīto pasūtījumu saraksti, autoražotājam piedzīvojot milzīgu pieprasījumu pēc viņu ražotajām mašīnām.

    Ražošanas ierobežojumi skars virkni populārāko Toyota modeļu, tostarp “Corolla”, “GR Yaris” un “C-HR”. Plānots, ka februārī izdosies saražot ap 700 tūkstošiem eksemplāru, bet prognozi nācās piekoriģēt par aptuveni 150 tūkstošiem vienību. Plānots, ka martā Toyota publiskos visa gada ražošanas apjomu prognozes un analītiķi uzskata, ka ražotājs šogad nespēs saražot iepriekš plānotos 9 miljonus auto.

    Reklāma

    Toyota sola, ka tiek meklēts risinājums pusvadītāju krīzei, ražotājam konsultējoties ar saviem piegādātājiem un meklējot papildus iespējas. Ražotājs, protams, sola piegādāt mašīnas tik drīz, cik vien iespējams. Visvairāk šīs problēmas skars tieši “GR Yaris”, ražošanas ierobežojumiem Japānā ilgstot no 1. līdz 19. februārim.

    Turklāt, lai dzīve neliktos pavisam vienkārša, Toyota paziņojusi, ka divas rūpnīcas skāris Covid-19 uzliesmojums, tāpēc uz laiku apturēta ražošana.

    AvotsCarBuzz
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Pigors
    25.01.2022 13:11

    Galvenais lai visi šie piegāžu deficīti neietekmē pārtikas ražošanu – tad gan būs bēdīgi.

    Reklāma