Web Analytics
More
    Reklāma

    Volkswagen un Bosch plāno sadarbību elektroauto bateriju ražošanā

    Jaunākie raksti

    Divi no Vācijas lielākajiem ražojošajiem uzņēmumiem Volkswagen un Bosch parakstījuši sadarbības memorandu, lai izveidotu kopuzņēmumu un ievērojami palielinātu elektroauto bateriju ražošanas apjomus. Viens no sadarbības punktiem ir, ka visi ražošanas procesi notiks Eiropā un arī komponentes tiks ražotas šajā pasaules daļā. Abi ražotāji vēlas panākt “līderu statusu izmaksu un tehnoloģiju jomā, industrializējot bateriju tehnoloģijas”.

    Plānots, ka kopīgi veidotais uzņēmums tiks nodibināts līdz šā gada beigām. Kā uzsver Volkswagen valdes loceklis tehnoloģiju jautājumos Tomass Šmals, ģeogrāfiskais aspekts šajā sadarbībā ir ļoti būtisks. “Eiropai ir unikāla iespēja kļūt par bateriju ražošanas līderi tuvākajā nākotnē. Ir liels pieprasījums, kas tikai turpina palielināties, turklāt tas attiecas uz visiem bateriju ražošanas aspektiem, tai skaitā saražojot aprīkojumu jaunajām bateriju ražošanas rūpnīcām” stāsta Šmals. “Volkswagen un Bosch šajā jomā sadarbosies, veidojot šo miljardiem vērto, joprojām jauno industriju Eiropā.”

    Šobrīd bateriju ražošanas līderpozīcijās izrāvusies Ķīna, Eiropai nespējot tikt līdzi ķīniešu apjomiem. Tiesa, tuvākajos gados tas mainīsies un Eiropā regulāri tiek ziņots par jaunām bateriju ražošanas rūpnīcām. Plānots, ka ap 2030. gadu šajā pasaules daļā ik gadu saražos baterijas ar kopējo ietilpību 700GWh.

    Arī sadarbībai starp Volkswagen un Bosch ir loģiska – Volkswagen ir milzīga autoražošanas pieredze, resursi un arī apņemšanās kļūt par elektroauto ražotāju, savukārt Bosch ir vieni no līderiem dažādu industriālo iekārtu un to detaļu izstrādē, kā arī ražošanā. Volkswagen jau iepriekš ziņoja par plāniem būvēt bateriju ražošanas rūpnīcas Eiropā – līdz 2030. gadam kopumā ieplānotas vismaz sešas šādas rūpnīcas.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    20.01.2022 15:06

    Ķīnai joprojām ir bateriju ražošanai nepieciešamo derīgo izrakteņu atradņu monopols. Ja Eiropa grib turēt līdz, jātaisa citas konstrukcijas baterijas bez niķeļa, kobalta u.tml.

    Reklāma