Web Analytics
More
    Reklāma

    Spānija ierobežos influenseru iespējas reklamēt kriptovalūtas

    Jaunākie raksti

    Viena no jomām, ko influenceri arvien biežāk mēdz popularizēt, ir kriptovalūtas. Šāda prakse daļā pasaules valstu saņēmusi krietnu devu kritikas, un arī Spānija nolēmusi ieviest savas korekcijas, izziņojot jaunus noteikumus, kā turpmāk reklamēt kriptovalūtas.

    Sākot ar 17. februāri ikvienam, kurš plāno rīkot kriptovalūtu reklāmas kampaņu, par to vismaz 10 dienas iepriekš būs jāinformē Spānijas Nacionālā vērtspapīru tirgus komisija. Šī prasība attieksies uz visiem inflenceriem un reklāmdevējiem, kuri savākuši vismaz 100 000 “sekotāju” un saņem naudu par kriptovalūtu reklamēšanu. Noteikumi attiecas arī uz kompānijām, kuras reklamē kriptovalūtas un PR uzņēmumiem, kurus tie nolīgst. Tiem savu gaidāmo kampaņu saturs būs jāatrāda Spānijas Nacionālajai vērtspapīru tirgus komisijai, iekļaujot brīdinājumus par skaidriem un objektīviem riskiem, kas saistās ar kriptovalūtām.

    Reklāma

    Ar jauno noteikumu palīdzību komisija varēs labāk pārraudzīt, kāds mārketings veidojas ap kriptovalūtām un pārliecināties, ka influenceri tiešām informē auditoriju par riskiem. Savukārt tiem, kuri šos noteikumus neievēros, draudēs naudas sods līdz 300 000 eiro apmērā.

    Tiek uzskatīts, ka šī ir pirmā reize, kad kāda Eiropas Savienības valsts ir ieviesusi šādas prasības. ES blokā pagaidām nav vienotas pieejas, kā regulēt ar kriptovalūtām saistītus jautājumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Juris
    19.01.2022 16:38

    Protams, kriptovalūtu reklamēšanu ir jāregulē, bet akciju, valūtas un citus uz cilvēku ticību balstītos un šobrīd pārvērtētos investīciju rīkus var reklamēt kā vien tīk. Šis vairāk izklausās pēc kārtējiem centieniem esošās monetārās sistēmas institūciju konkurentu iznīcināšanas.

    Kursors.lv
    19.01.2022 18:05
    Reply to  Juris

    Regulētos finanšu instrumentus un darbības ar tiem nevar reklamēt kā vien tīk. Uzprasi FKTK ;)

    Krotow
    19.01.2022 23:13

    Varēja taču neākstīties un uzreiz pieņemt kripto aizliegumu kā finansu tirgu kropļojošu un videi nedraudzīgu pasākumu. Kurš piedevām pavedina publiku uz krāpniecību. Sen jau bija laiks.

    Reklāma