Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft darbu sāk izbijis Apple mikroshēmu arhitekts

    Jaunākie raksti

    Tehnoloģiju uzņēmums Microsoft ir nolīdzis bijušo Apple mikroshēmu arhitektu Maiku Filipo (Mike Filippo), kurš pats ir zināms kā pusvadītāju dizaineris, lai attīstītu savus procesorus.

    Šajā gadījumā Microsoft nevēlas veidot personālo datoru procesorus, bet uzlabot tieši tās komponentes, kas darbina serverus, attiecīgi tos, kuri nodrošina mākoņservisa Azure darbību. Filipo būs atbildīgs par to. Inženieris iepriekš ir strādājis uzņēmumā Arm, kurā desmit gadu laikā ir bijis klāt dažādiem tehnoloģiskajiem risinājumiem, kuri ļāvuši veidot jaudīgus un mazus viedtālruņos izmantojamus procesorus. Viņa ieguldītais darbs un zināšanas ir saistītas arī ar 7nm+ un 5nm mikroshēmām.

    Reklāma

    Pēc tam, sākot no 2019. gada, Maiks pievienojās Apple. Tiesa, nav zināms, pie kādiem produktiem viņš strādāja šajā uzņēmumā, tomēr inženieris ir bijis augstu novērtēts. Pēdējo divu mēnešu laikā Apple ir pametuši vēl citi augsta līmeņa darbinieki, kuri bijuši saistīti ar procesoru radīšanu. Piemēram, Džefs Vilkokss (Jeff Wilcox) decembrī ir pievienojies Intel, lai darbotos ar uzņēmuma jaunajām mikroshēmām, un tieši viņš iepriekš strādāja ar M1 procesoru attīstību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    14.01.2022 10:43

    Lūk kā naudiņa ir jāpelna! Garlaicīgā elektronika visi reiz pukstēja lekcijās Meža lielā… :)

    Krotow
    14.01.2022 15:53
    Reply to  KKTK

    Taču jābūt arī raksturam un biznesa ķērienam. Nerds parastais to neizdarīs.

    Reklāma