Web Analytics
More
    Reklāma

    Amerikāņu uzņēmums izveidojis elektroauto baterijas prototipu, kas ļauj nobraukt 1200km ar vienu uzlādi

    Jaunākie raksti

    Amerikāņu uzņēmums “Our Next Energy” jeb “One” izstrādājis elektoroauto baterijas prototipu, kas pēc viņu pašu apgalvotā ļauj nobraukt 1200 kilometrus ar vienu uzlādi. Mičiganas štatā bāzētais uzņēmums savu 203,7kWh ietilpīgo, eksperimentālo “Gemini” bateriju ievietoja “Tesla Model S” un decembrī veica testus uz ceļiem.

    Uzņēmums ziņo, ka pārveidotais “Model S” spēja veikt 1400 kilometrus ar vidējo ātrumu 88km/h, turklāt šos rezultātus apstiprinājis neatkarīgs uzņēmums. Kā skaidro uzņēmuma vadītājs Mudžebs Ijazs, viņš vēlas ātrāku pāreju uz elektroauto, taču, lai to panāktu, jānovērš cilvēku bažas par sniedzamību ar vienu uzlādi. Viņš skaidro, ka tagad uzņēmums šo prototipu plāno nogādāt ražošanā, lai gari braucieni ar vienu uzlādi kļūtu par realitāti.

    Uzņēmuma vadītājs norāda, ka vienāda izmēra baterijās būs iespējams ielādēt divtik vairāk enerģijas. Tas, savukārt, samazinās slodzi elektroauto uzlādes infrastruktūrai, jo būs jālādējas retāk un nebūs jāsatraucas par rindām pie uzlādes iekārtām, kā arī par ilgo uzlādes laiku, ja salīdzinām ar degvielas uzpildi.

    Šis uzņēmums darbību uzsāka 2020. gadā un jau šogad plāno prezentēt savu pirmo produktu ražošanai – 79kWh ietilpīgās “Aries” baterijas, savukārt ap 2023. gadu plānots demonstrēt ražošanas variantu šīm “Gemini” baterijām. Atbalstu šī uzņēmuma darbībai jau sniedzis BMW, kā arī Microsoft dibinātājs Bils Geitss un Amazon dibinātājs, ilggadējais vadītājs Džefs Bezoss.

    AvotsAutocar
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma