Web Analytics
More
    Reklāma

    Toyota gatavo jaunu un visaptverošu auto programmatūras platformu

    Jaunākie raksti

    Japāņu autoražotājs Toyota negribīgi, taču pamazām pārslēdzas uz elektrisko mašīnu ražošanu, taču uzņēmums gatavojas arī cīņai programmatūras jautājumos. Kā ziņo Nikkei, autoražotājs izstrādā pilnīgi jaunu un visaptverošu programmatūras platformu, kas tiks pabeigta līdz 2025. gadam.

    Jaunā sistēma tiks saukta par “Arene” un tiek gaidīts, ka tā nodrošinās visas mašīnas programmatūras vajadzības, sākot no multimediju sistēmas, beidzot ar sarežģītām kontroles funkcijām, kam jānodrošina autonomās braukšanas spējas. Šī platforma būs pieejama arī citiem ar Toyota saistītajiem zīmoliem.

    Reklāma

    Toyota šādā veidā seko daudzu citu ražotāju piemēram, programmatūru izstrādājot pašiem. Tirgus līderi šajā jautājumā ir Tesla, bet arī tādi autoražotāji kā Volkswagen ārkārtīgi nopietni pievērsušies programmatūras attīstībai, izveidojot speciālas nodaļas ar tūkstošiem darbinieku. Arī Toyota plāno piesaistīt krietni vairāk jauno inženieru, kas noslēguši studijas, lai nodrošinātu nepieciešamo programmatūru, tai kļūstot arvien svarīgākai autobūves sastāvdaļai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma