Web Analytics
More
    Reklāma

    “Northvolt” uzsāk elektroauto bateriju ražošanu jaunajā rūpnīcā Zviedrijā

    Jaunākie raksti

    Zviedru uzņēmums “Northvolt” ir kļuvis par pirmo eiropiešu bateriju ražošanas uzņēmumu, kas uzsācis bateriju ražošanu tepat Vecajā kontinentā – ražotājs informē, ka uzsākta bateriju komplektācija jaunajā “Northvolt Ett” rūpnīcā, kas atrodas Zviedrijas ziemeļos. Uzņēmumu radīja divi bijušie Tesla vadītāji, kuri strādāja pie Tesla un Panasonic kopējā bateriju ražošanas projekta “Gigafactory Nevada”.

    “Northvolt” savā jaunajā rūpnīcā cenšas atdarināt Tesla pieeju ražošanai, rūpnīcā saražojot milzīgu daudzumu bateriju – strādājot ar maksimālo jaudu, rūpnīca ik gadu saražos baterijas, kuru kopējā ietilpība ir 60GWh.

    Šajā projektā investējuši daudzi lieli uzņēmumi, piemēram, Volkswagen. Tieši Volkswagen un vairāki citi Eiropas lielie autoražotāji kļuvuši arī par galvenajiem klientiem – VW vien pasūtījuši baterijas 14 miljardu eiro vērtībā, bet darījuma termiņš ir 10 gadi. “Northvolt” baterijas izmantos arī citi ražotāji, tostarp BMW, Scania, Volvo un Polestar. Jau šobrīd noslēgti darījumi par bateriju piegādi vairāk nekā 30 miljardu vērtībā.

    Uzņēmuma pārstāvji atklājuši, ka pirmās bateriju šūnas saražotas 28. decembrī. 2022. gada laikā pamazām tiks palielināti ražošanas apjomi, vienlaikus uzsākot arī pirmās komerciālās piegādes.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma