Web Analytics
More
    Reklāma

    Irāna slēdz kriptovalūtu ieguves vietas, lai ietaupītu enerģijas resursus ziemai

    Jaunākie raksti

    Irāna ir viena lielākajām kriptovalūtu ieguves valstīm, taču šis fakts gan iedzīvotājiem, gan valsts vadītājiem lielākoties rada tikai galvassāpes. Vasaras sākumā rakstījām, ka Irānas valdība līdz septembrim aizliedz kriptovalūtu “rakšanu”, jo lielākās pilsētas tā dēļ regulāri saskārās ar elektroenerģijas padeves traucējumiem. Izskatās, ka šobrīd valstij jārīkojas līdzīgi. Ja vasarā enerģijas krīze vairāk saistījās ar sausumu, šobrīd Irānas valdība vēlas stipri ierobežot kriptovalūtu ieguvi ar mērķi ietaupīt enerģijas resursus, kas noderēs ziemas pārdzīvošanai.

    Tā kā Irānas enerģijas patēriņš ziemā pieaug, vietējās enerģētikas iestādes ir nolēmušas apturēt reģistrēto kriptovalūtu ieguves vietu darbību. Tādā veidā valsts vēlas samazināt šķidrā kurināmā patēriņu šiem nolūkiem un novirzīt resursus tur, kuri tie ir nepieciešamāki – galvenokārt ēku apkurei.

    Reklāma

    Ziņots, ka Irānas enerģētikas ministrija jau kopš pagājušā mēneša cenšas samazināt enerģijas patēriņu, slēdzot kriptovalūtu ieguves vietas, veicot pastiprinātu patēriņa monitoringu utt. Veicot šos pasākumus, enerģijas patēriņu plānots samazināt vismaz par 40%.

    Paralēli šiem ierobežojumiem pa ausīm dabū arī nereģistrētie kriptovalūtu “racēji”. Novembra beigās enerģētikas sektorā strādājošās iestādes Irānā konfiscējušas ap 222 000 nelegālai kriptovalūtu ieguvei domātas iekārtas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma