Web Analytics
More
    Reklāma

    Irāna uz laiku aizliedz kriptovalūtu rakšanu

    Jaunākie raksti

    Nav noslēpums, ka kriptovalūtu ieguve prasa milzīgus enerģijas resursus un nodara nopietnu kaitējumu planētai. Taču dažās valstīs šī tieksme pēc bagātībām sākusi traucēt primāro pakalpojumu sniegšanu. Pirms pāris dienām Irāna nāca klajā ar paziņojumu, ka uz laiku aizliedz kriptovalūtu rakšanu, jo dažas no valsts lielākajām pilsētām piedzīvojušas atkārtotu elektroenerģijas padeves pārtraukumu. Irānas prezidents Hasans Ruhani norādījis, ka aizliegums ilgs līdz 22. septembrim.

    Arī iepriekšējos gados vasaras periodā Irāna saskārusies ar elektroenerģijas padeves traucējumiem. Šogad gan tas vairāk saistāms ar sausumu, kas būtiski ietekmē spēju ražot hidroenerģiju. Taču Irānas valdība mīļā miera labad apturējusi arī kriptovalūtu “rakšanu”, jo tomēr arī tai ir milzīga negatīva ietekme uz elektroenerģijas ražošanu un piegādi.

    Reklāma

    Zināms, ka Irānā daļa kriptovalūtu “racēju” izveidojusi īpašas attiecības ar valdību, un dēvējami par “legālajiem racējiem”. Viņiem jāmaksā papildus nodeva par elektrību un savas “saraktās” kriptomonētas jāpārdod Irānas centrālajai bankai. Prezidents norādījis, ka legālā kriptovalūtu ieguve valstī patērē vidēji 300 MW elektrības dienā. Taču šis skaitlis ir smieklīgi mazs, salīdzinot ar 2000 MW, ko patērē “nelegālie racēji”, kuri veic 85% no visām kriptovalūtu ieguvēm Irānā. Turklāt nācis gaismā tas, ka viņi arī izmanto mošejām domāto elektrību saviem kriptovalūtu ieguves darbiem.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    28.05.2021 21:23

    Nelegālos racējus Allahs sodīs. Nedos paredzētās 72 jaunavas vai kas tur viņiem bez maksas pienākoties.

    Last edited 2 years ago by Krotow
    Krotow
    28.05.2021 22:00

    Nupat pamanīju – Anglijā tagad esot modē zagt elektrību kripto rakšanai. Zālītes audzēšana vairs nevienu neinteresē.

    Reklāma