Web Analytics
More
    Reklāma

    Iespējams, nākamajos iPhone vairs nevarēsim ievietot fizisku SIM karti

    Jaunākie raksti

    Pateicoties tehnoloģiskajai attīstībai, jau nākamais iPhone 14 modelis varētu nebūt aprīkots ar iespēju ievietot fizisku SIM karti, tomēr tās pagaidām ir tikai baumas. Kopumā informācija norāda, ka šādi plāni varētu realizēties visai tuvā nākotnē.

    Pirmās baumas par to, ka Apple iPhone viedtālruņi nebūs aprīkoti ar fizisku SIM pieslēgvietu parādījās salīdzinoši nesen, un šajos avotos tika runāts par iPhone 15 modeli, kam vajadzētu iznākt pēc diviem gadiem. Taču jaunākā informācija norāda uz to, ka daži modeļi jaunās izmaiņas varētu piedzīvot jau 2022. gada rudenī, kas norāda uz iPhone 14 izlaišanas brīdi. Jau šobrīd daļa ASV mobilo sakaru sniedzēju nepievieno fizisku nano-SIM karti iPhone 13 modeļos, jo tas atbalsta divu eSIM izmantošanu.

    Plašāka eSIM karšu izmantošana sākās 2016. gadā, un tā kļūst arvien populārāka, līdz ar to var sagaidīt, ka tieši šī tehnoloģija pavērtu iespēju mobilo telefonu ražotājiem atbrīvoties no liekas kustīgās komponentes. Īpaši jau Apple kontekstā, kuriem patīk būt pionieriem ārējo pieslēgvietu noņemšanā savās ierīcēs, savulaik atbrīvojoties no 3,5mm izejas. No praktiskā viedokļa eSIM kartes palaišana nepieciešams vien bezvadu internets, tomēr ja tā nav, tad to nebūs iespējams uzstādīt. Pats esmu bijis līdzīgā situācijā, jo ir pierasts lietot mobilo internetu. Katrā ziņā risinājums ir ērts un pieejams arī Latvijā. Mana pieredze bijusi tikai pozitīva, līdz ar to redzu šo kā ieguvumu visiem telefonu un viedpulksteņu ražotājiem.

    Protams, Apple diezin vai uzreiz atbrīvosies no fiziskās SIM pieslēgvietas, jo ne visos pasaules reģionos šī tehnoloģija ir tik attīstīta, tomēr skatoties vairāku gadu tālā nākotnē, tā būs lieliska iespēja atbrīvot vietu citām telefona komponentēm.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    28.12.2021 12:19

    Sim karte ir izzūdošs arhajism, bet tā sniedz arī zināmas priekšrocības. Piemēram, ārzemēs var nopirkt vietējo sim karti un pamatīgi ietaupīt uz rēķiniem.

    Biteme
    28.12.2021 12:29
    Reply to  Skābene

    Vietējā virtuālā sim karte taču būtu vēl vienkāršāk?

    Skābene
    28.12.2021 13:26
    Reply to  Biteme

    Var jau būt, ja e-sim kartes maiņas procesu var noorganizēt tik paat ātru un ērtu, kā lidostā nopirktas priekšapmaksas kartes nomaiņu.

    Krotow
    28.12.2021 16:47
    Reply to  Biteme

    Pie nosacījuma ja savā telefonā vari tādu lietot. nebrīnīšos ja mobilie operatori vienkārši banos telefonus, kas nav pirkti pareizajā reģionā. T.i. visus Ķīnā pasūtītos brīnumus varēsi izmest.

    Biteme
    28.12.2021 12:31

    Iespējams, nākotnē arī iphone būs virtuāls. Pietiks samaksāt un epastiem apakšā kabināsies “sent from my iphone”)

    Reklāma