Web Analytics
More
    Reklāma

    Ķīna publiskojusi 100 tematus, par kuriem iedzīvotāji nevar veidot video

    Jaunākie raksti

    Ķīna spērusi nākamo soli savā cenzūrā un interneta lietošanā, izveidojot sarakstu ar 100 tematiem, par kuriem nevar veidot video un publicēt tos.

    Atrodoties Latvijā un dzīvojot demokrātiskā valstī, šis var likties nedaudz dīvaini un pat smieklīgi, bet Ķīnā tas nav nekāds jaunums, kad valsts pārvalde nosaka dažādus interneta un dzīves ierobežojumus cilvēkiem. Zemāk uzskaitīti daži no aizliegtajiem tematiem:

    Reklāma

    • Video no TV seriāliem, īpaši no tiem, kurus aizliedz Ķīnas cenzūra;
    • Viss, kas saistīts ar kriptovalūtām;
    • Saturu, kas saistīts ar seksu, izņemot izglītojošos nolūkos;
    • Apmelojošus video par labdarības ziedojumiem;
    • Video, kuros tiek rādīta informācija par nestandarta laulībām;
    • Ar narkotiku lietošanu saistītu saturu;
    • Ar azartspēlēm saistītu saturu.

    Īsumā sakot, tie ir visi tie temati, kas kādā veidā varētu kaitēt cilvēkiem, kā arī pastāvošajai valsts iekārtai un ir diezgan konservatīvi. Līdz ar to beigās rodas jautājums, par ko tad īsti vispār var publiskot video Ķīnā, jo principā jebkuru video varētu attiecināt uz kādu no šiem ierobežojošajiem punktiem. Izskatās, ka vismaz joku video par kaķiem būs iespējams publicēt un skatīties. Ja es pats dzīvotu Ķīnā, tad būtu vairākas reizes jāpārdomā par to, vai vispār ir vērts publicēt kādu video sociālajos tīklos. Protams, ķīnieši pamanās apiet šos ierobežojumos, tomēr tā var būt staigāšana pa plānu ledu. Joprojām arī Google servisa izmantošana nav oficiāli atļauta Ķīnā.

    AvotseTeknix
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    23.12.2021 14:13

    Dažus no šiem ieteikumiem derētu ieviest arī t.s. demokrātiskajās sabiedrībās.

    Janis
    27.12.2021 02:26

    Dzīvoju Kinaa jau Ilgu laiku. Saja rakstaa nav mineeti pashi smiekligakie un debilakie notikumi. Ķīna saaka iet uz leju pēc Xi Jipnina naksanas pie varas. Pēc 2013.gada. Tagad pat vinnijs puuks ir aizliegts jo itkaa atgadina prezidentu. Aizliegts radut jebkurus auglus un darzenus, kas atgadina intimas vietas, piemeram, baklazhani, banani, persiku, burkani u.t.t. Pedejos gadus jo ipashi augusi ksenofobija pret arzemniekiem, un to kampanu taisa un balsta pati valdiba aridzan.

    Reklāma