Web Analytics
More
    Reklāma

    Šajā gadā astoņas bezmaksas mobilās spēles apgrozījušas vismaz vienu miljardu dolāru

    Jaunākie raksti

    Šis gads turpina savu uzvaras gājienu mobilo lietotņu un spēļu jomā, kurā atkal sasniegti labāki rezultāti nekā 2020. gadā. SensorTower apkopojis informāciju un secinājis, ka šajā gadā astoņas mobilās spēles ir apgrozījušas vismaz vienu milljardu dolāru, un tās visas ir pieejamas bez maksas.

    Pašā topa virsotnē atrodas PUBG Mobile ar 2,8 miljardiem dolāru, bet astotajā vietā Garena Free Fire ar 1,1 miljardu dolāru ieņēmumu. Joprojām topa sestajā un septītajā vietā atrodas tādi “seniori”, kā Pokemon Go un Candy Crush, no kurām katra apgrozījušas 1,2 miljardu dolāru. Pats interesantākais ir tas, ka visas pelnošākās spēles tiešām ir bez maksas, kas norāda uz to, ka arī šādā formā ir iespējams nopelnīt ļoti daudz naudas no lietotājiem. Tas ir pilnībā pretēji tam, ko mēs redzam parastajā videospēļu tirgū, kur pārsvarā visas labākās spēles, protams, ir jāiegādājas, taču mobilo spēļu tirgus darbojas citādāk.

    Reklāma

    Avots: SensorTower

    Protams, šīs astoņas spēles var lejupielādēt bez maksas, taču jau spēles gaitā mums ir iespēja tērēt savu naudu, lai iegūtu dažādas papildu iespējas un spētu tajās attīstīties ātrāk. Iespējams, ka tieši šis ir tas mobiļo spēļu segmenta āķis, kas lietotāju ievelk tērēšanas bumā. Tomēr ne visas bezmaksas spēles iegūst šādus ieņēmumus, jo attiecība pret veiksmīgajām un pelnošajām spēlēm pret tām, kurām šis bizness neattīstās, ir 1:3. Jautājums palicis atklāts par to, cik ilgi darbosies tieši šāda biznesa forma, bet domāju, ka mobilo spēļu un lietotņu segmentā tas vēl būs kāds laiciņš.

    AvotsKitguru
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    sagādnieks
    22.12.2021 10:40

    Tās nav spēles, bet gan appišanas platformas.

    Oskars
    22.12.2021 19:15

    Nevis bezmaksas bet maksas speles, kura spiezh lietotajam pirkt, lai varetu spelet pilniba. Tadas speles vajadzetu aizliegt.

    Roberts
    22.12.2021 23:11
    Reply to  Oskars

    Nepiekrītu jo pubg tu vari nopirkt tikai vizuālu izskatu ieročiem un characteriem.
    Nav nekādu advance pāri citiem spēlētājiem.

    Krotow
    23.12.2021 14:11

    Tās visas ir parodijas par spēlēm, kur par katru sīkumu jāmaksā. Spēles, kur vienas darbības veikšanai jāgaida vairākas stundas, jāuzskaita. Un to autoriem jāpiespiež mūža ieslodzījums bez apžēlošanas tiesībām.

    Reklāma