Web Analytics
More
    Reklāma

    “Facebook” tirgoti viltoti Covid-19 sertifikāti no vairākām valstīm, tostarp Latvijas

    Jaunākie raksti

    Covid-19 sertifikāts ir mūsu šodienas biļete uz aktivitātēm, kas agrāk bija pierasta lieta. Skaidrs, ka daļa cilvēku vakcinēties negrib, tāpēc meklē apkārtceļus, kā dabūt šīs privilēģijas bez potes. Ir pieprasījums, ir piedāvājums. Ziņots, ka krāpnieki caur “Facebook” piedāvājuši viltotus vakcinācijas sertifikātus no vairākām valstīm, tostarp arī Latvijas.

    Kiberizmeklēšanas uzņēmuma “Intelligent Sanctuary” vadītājs un detektīvs Džonatans Bentons apgalvo, ka pārdošanā nonākuši dažādi sertifikāti – gan tādi, kas pēc būtības ir likumīgi, bet satur viltotus datus, gan pilnīgi viltojumi no sākuma līdz beigām.

    Reklāma

    Tiem, kuri vēlējās tikt pie šiem sertifikātiem, bija jānospiež “Facebook” ieliktajā sludinājumā esošā saite, kas tālāk aizveda uz tumšo tīmekli. Līdztekus narkotikām, ieročiem, zagtām precēm tur iespējams iegādāties arī viltotus vakcinācijas sertifikātus no vismaz 22 valstīm, ieskaitot ASV, Portugāles, Francijas, Grieķijas, Spānijas, Austrālijas, Latvijas, Marokas un Lielbritānijas.

    “Facebook” lielāko daļu šo sludinājumu noņēma 24h laikā, taču daži ieraksti parādījušies atkārtoti. Ļoti ticams, ka šādi piedāvājumu platformā cirkulē vēl tagad.

    Cita starpā, līdzīga problēma pastāv arī saziņas lietotnē “Telegram”, kur vairāk nekā 1000 kanālos piedāvā viltotus vakcinācijas sertifikātus. Vienā no šiem kanāliem līdz 14. decembrim kopējais dalībnieku skaits sasniedza pat 180 000.

    AvotsBBC
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma