Web Analytics
More
    Reklāma

    Google saviem darbiniekiem paziņojusi, ka inflācijas dēļ nepacels algas

    Jaunākie raksti

    Google mātes uzņēmums Alphabet ir publiskojis iepriekšējā ceturkšņa finanšu datus, un jau piekto ceturksni pēc kārtas ir sasniegti jauni peļņas rekordi, kas ir 18,9 miljardi dolāru. Tāpat apgrozījums ir sasniedzis 65,1 miljardu dolāru, tomēr pagaidām darbinieku algas netiks palielinātas inflācijas dēļ.

    Visā pasaule un ne tikai Latvijā šobrīd ir pietiekami augsta inflācija, pateicoties koronavīrusa pandēmijas sekām un enerģijas cenu kāpumiem. Tas skar arī ASV, taču oficiālā paziņojumā 7. decembrī viens no Google viceprezidentiem Frenks Vāgners (Frank Wagner) visiem darbiniekiem paziņojis, ka algas pagaidām netiks celtas. Tā vietā viņš norādīja, ka uzņēmumam šobrīd ir augušas tieši netiešās izmaksas darbinieku uzturēšanai šīs inflācijas dēļ. Protams, algu kāpumu varētu veicināt darba rezultāti nevis vienkārši dzīves sadārdzinājums.

    Reklāma

    Kaut arī rezultātiem piesaistīts atalgojums ir pietiekami loģisks, tomēr ir patīkami, ja darbinieku ieņēmumi jau bāzes modelī ir pietiekami augsti, līdz ar to ļaujot vairāk koncentrēties darbam. Tas īpaši varētu būt svarīgi laikā, kad Google plāno pakāpeniski atgriezt darbiniekus atpakaļ klātienes ofisos, bet daudzi no tiem atrodas pietiekami dārgās pilsētās. Tāpat Vāgners norāda, ka alga tiešām nesastāv tikai no vienas komponentes, bet Google to papildina gan bonusi, gan akcijas, līdz ar to darbinieki tiek atalgo pietiekami dāsni.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    davix
    14.12.2021 09:56

    Inflācijas kāpums vienlaicīgi pie konstantām algām matemātiski nozīmē – algas samazinājumu. Par to pašu naudiņu, vari atļauties nopirkt mazāk.

    Interesants arguments no uzņēmuma iesaldēt algas dēļ inflācijas. No sociāli atbildīga uzņēmuma būtu sagaidāma tieši pretēja rīcība, bet kurš teica, ka Google tāds ir.

    Roberts
    14.12.2021 10:16

    Latvijā ir daudz google darbinieku ?
    Kuram šis interesē ?

    Reklāma