Web Analytics
More
    Reklāma

    “Alphabet” liek savus robotus pie darba, uzticot tiem “Google” biroju spodrināšanu

    Jaunākie raksti

    Kompānija “Alphabet” paziņojusi, ka nolēmusi likt savus “vispārējā pielietojuma” robotu prototipus pie darba, tāpēc no savām eksperimentālajām laboratorijām uzņēmumā “X” pārvietojusi tos uz “Google” birojiem. Tur šie roboti veiks vienkāršus, taču svarīgus ikdienas uzdevumus, principā darot apkopēja pienākumus.

    Šie roboti tapuši “Everyday Robots” projekta ietvaros. Kopumā “Google” birojos darbosies 100 šādas mašīnas, kas autonomi veiks dažādus noderīgus uzdevumus. Viens un tas pats robots spēj gan šķirot atkritumus, gan noslaucīt galdu, satvert traukus un attaisīt durvis. Līdz ar to tie ir daudzfunkcionāli un spēj apdarīt lielu daļu apkopēja pienākumu. Neiztrūkstoša robota sastāvdaļa, protams, ir kameras un sensori, kas palīdz arī labāk orientēties.

    Reklāma

    Avots: Alphabet

    Šie “Alphabet” roboti pirmo reizi debitēja 2019. gadā, kad demonstrēja savas spējas atkritumu šķirošanā. Pa šiem diviem gadiem tie ir uzrādījuši labu progresu, pierādot, ka robots var darīt ne tikai monotonas darbības noliktavā, bet paveikt arī vienkāršus, vispārējus uzdevumus tādā vidē kā birojs vai privātmāja.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma