Web Analytics
More
    Reklāma

    Pirms atgriešanās birojos “Google” darbiniekiem būs obligāti jāvakcinējas

    Jaunākie raksti

    Tā kā rudenī visā pasaulē sagaidāms jauns Covid-19 uzliesmojums, gan valstis, gan uzņēmumi steidz izstrādāt dažādus mehānismus, kā veicināt cilvēku vakcinēšanos. Atsevišķās nozarēs vakcinēšanās solās būt obligāts pasākums, un ar līdzīgu pieeju nācis klajā arī “Google” izpilddirektors Sundars Pičai. Viņš atklājis, ka pirms atgriešanās birojos darbiniekiem vakcinēšanās būs obligāta.

    “Google” ir viens no pirmajiem lielajiem tehnoloģiju uzņēmumiem, kas pieprasa, lai darbinieki tiktu vakcinēti pirms atgriešanās birojos. Zināms, ka jaunā prasība uz darbiniekiem “Google” ASV birojos stāsies spēkā jau no nākamās nedēļas. Savukārt kompānijas ofisos citās valstīs tas būs aktuāli tuvākajos mēnešos.

    Papildus tam “Google” arī paziņojusi, ka oficiālā atgriešanās birojos tiks pārcelta no septembra līdz 18. oktobrim. Šis lēmums lielā mērā pieņemts Covid-19 Delta varianta straujās izplatības dēļ. Šajā ziņā līdzīgi rīkosies arī “Apple”, kas ļaus darbiniekiem attālināti strādāt vismaz līdz oktobrim. Vienlaikus nav skaidrs, vai arī “Apple” savos birojos ielaidīs tikai vakcinētus darbiniekus. “Apple” CEO Tims Kuks izteicies, ka šobrīd kompānijas galvenā uzmanība esot vērsta uz to, lai saprastu, kad atgriezties birojos, nevis darbinieku vakcinācija.

    Jāpiezīmē, ka arī “Facebook” nācis klajā ar līdzīgu prasību, proti, pirms atgriešanās birojos “Facebook” darbiniekiem vakcinācija pret Covid-19 būs obligāta.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    16 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Muah
    30.07.2021 15:40

    Normāla prasība.

    Haum
    30.07.2021 17:42

    Normāls cilvēktiesību pārkāpums.

    Edgars
    01.08.2021 09:42
    Reply to  Haum

    Pašsaprotami, ka tas nav cilvēktiesību pārkāpums. Kāpēc lai būtu? Kāds ar varu spiež Tevi strādāt? Tā ir normāla uzņēmuma prasība, lai aizsargātu savas intereses, jo nevakcinētie pakļauj riskam drošu darbu. Kad kāds gudrinieks noraus C19, tad uzņēmums cietīs zaudējumus, ne vien sasirgušā darbinieka dēļ, bet arī no implikācijām, ko radīs nepieciešamība, lai pārējie izolējas, kas kopā strādājuši.

    Space Game
    30.07.2021 19:07

    Pēc 20 gadiem vakcīnas vietā liks čipoties un atļaut izsekot katru soli. Tas arī būs sabiedrības un uzņēmuma drošības dēļ.

    Krotow
    30.07.2021 20:01
    Reply to  Space Game

    Atrāk no Covid izbeigsies, vairs nebūs par to jāuztraucas.

    fufcix
    30.07.2021 20:46
    Reply to  Space Game

    vakcīna un čips, nav viens un tas pats.
    nevajag pim** sajaukt ar pirkstu.

    Last edited 2 years ago by fufcix
    hmmm :)
    30.07.2021 21:06
    Reply to  fufcix

    Precīzi!!! :D

    Follijgalva
    31.07.2021 10:33
    Reply to  Space Game

    Ja vakcinētie uzvelkot follija cepuri galvā, tad viņus nevarot izsekot, tākā var droši vakcinēties, tik follijs jāiepērk labi daudz.

    TopStar
    31.07.2021 11:54

    Tad jau gaidāmas arī tādas pašas masveida aiziešanas no darba. Ne jau kaut kāds darba devējs noteiks ko man darīt ar savu veselību.

    digitalk
    31.07.2021 14:32
    Reply to  TopStar

    tā kā tu tiešā veidā apdraudi citus sabiedrības locekļus, tad nākamais sabiedrības solis būs tava izolācija no sabiedrības — dzīvosi kā spitālīgais viduslaikos kādā leprozorijā vai staigāsi ar zvaniņu ap kaklu, lai citi dzird tavu tuvošanos un var laicīgi patīties malā. tavas tiesības beidzas tur, kur sākas citu cilvēku tiesības.

    Space Game
    31.07.2021 15:07
    Reply to  digitalk

    Nākamais solis – visiem potenciālajiem darbiniekiem veicam ģenētisko testu, ja kādam ir predispozīcija uz vīrusu saslimšanām un pāragru nāvi vai ģenētiski un uzvedībā novērojamas korelācijas ar cilvēkiem kas mēdz pāragri pamest darbu un radīt problēmas darba vidē tad šādus neņemam darbā.
    Katram darbiniekam tiek piesaistīts čips vai aproce kas izseko viņa katru soli un informāciju nosūta darba devējam, jo darbinieks kas uzturas nepareizajā draugu lokā, rajonā vai pārāk bieži pārkāpj likumu, piemēram, šķērso ceļi neatļautā vietā, vai pārkāpj ātrumu ir lieks risks kompānijai.

    Ejam uz Ķīnas modeli. 🙂

    Čiekurs
    31.07.2021 15:47
    Reply to  Space Game

    Te tev nav feisbuks, kur ar šādiem bezpriģela tekstiem var atspēkot jebkuru saprātīgu argumentu un vēl reizē pavilkt līdzi kvadriljonu plānprātiņu.

    fufcix
    01.08.2021 12:56
    Reply to  Space Game

    ko tu tur murgo, atradies čipētājs :-)

    Last edited 2 years ago by fufcix
    Skābene
    02.08.2021 12:04
    Reply to  TopStar

    Latvijā jau ir vakcinēts 681 tūkstotis iedzīvotāju, un no vakcīnas neviens nav nomiris, neviens nav saslimis ar alcheimeru, vai palicis par daunu! Tā kā tā visa antivakseru reliģija ir izzīsta no pirksta.
    Ja būtu iespēja vakcinēt bērnus līdz 12 gadu vecumam, būtu pilnīgi pajāt uz antivakseriem, ja grib slimot, lai slimo, bet šobrīd antivakseri apdraud bērnu veselību.

    Elektriķis
    02.08.2021 12:47
    Reply to  Skābene

    Bet tad, kad kāds nonāks slimnīcā, tad gan pieprasīs savas tiesības tikt ārstēts. Un ap viņiem atkal pasaule griezīsies – īpašās nodaļas un bļāvieni par to kā viņus nepareizi ārstē.

    Skābene
    03.08.2021 10:57
    Reply to  Elektriķis

    Lai ārstējas paši par savu naudu.

    Reklāma