Web Analytics
More
    Reklāma

    Covid-19 gadījumu skaitam palielinoties, “Apple” nesteidzas ar atgriešanos birojā

    Jaunākie raksti

    Covid-19 lipīgākā Delta paveida dēļ saslimšanas gadījumu skaits atkal palielinās, un šobrīd atsevišķi uzņēmumi ne tikai apsver, bet jau pieņēmuši lēmumu nesteigties ar klātienes darba atsākšanu. Ziņots, ka, piemēram, kompānija “Apple” par mēnesi atlikusi darbinieku atgriešanos birojos, jo necer, ka līdz oktobrim šajā ziņā kaut kas varētu mainīties.

    Sākotnēji “Apple” vēlējās ar septembri ieviest hibrīda darba modeli, kas paredz, ka lielākā daļa darbinieku no biroja strādās vismaz trīs reizes nedēļā. Kompānijas izpilddirektors Tims Kuks e-pastā rakstījis, ka videokonferences savā veidā mazinājušas attālumu starp darbiniekiem, taču ir darbi, kurus nevar pārnest uz mājām. Toreiz atsevišķi “Apple” darbinieki par šādu lēmumu protestēja un izteica neapmierinātību, lūdzot uzņēmumu ļaut strādāt attālināti. “Apple”, savukārt, atbildēja, ka “personiska sadarbība ir būtiska (uzņēmuma) kultūrai un nākotnei”.

    “Apple” ir viens no pirmajiem tehnoloģiju gigantiem ASV, kas atliek darbinieku atgriešanos birojā. “Google” kopš maija strādā pēc hibrīda modeļa, taču vienlaikus sagaida, ka piektā daļa darbaspēka turpinās strādāt pilnībā attālināti. Savukārt “Facebook” izpilddirektors Marks Zakerbergs atklāj, ka tuvāko piecu līdz desmit gadu laikā puse no darbiniekiem varētu strādāt attālināti.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma