Web Analytics
More
    Reklāma

    “WhatsApp” sāk testēt maksājumus ar kriptovalūtu un “Meta” digitālo maku “Novi”

    Jaunākie raksti

    WhatsApp” uzsācis izmēģinājuma programmu, kuras ietvaros “ierobežots skaits” lietotāju ASV var sūtīt un saņemt naudu caur “WhatsApp” čatu, izmantojot digitālo maku un kriptovalūtu. Šo funkciju nodrošina “Meta” digitālais maciņš “Novi“, kas testa versija tika palaists pirms sešām nedēļām. Tas ļauj veikt maksājumus ar fintech uzņēmuma “Paxos” emitēto “Pax Dollars” kriptovalūtu, kas ir tā sauktais stablecoin, jo piesaistīts ASV dolāram.

    Saskaņā ar uzņēmuma paziņojumu – samaksas process ļoti līdzinās pielikuma nosūtīšanai “WhatsApp”. Šai funkcijai var piekļūt caur čatā redzamajai saspraudes ikonai un pēc tam jāizvēlas opcija “Payment” (maksājums). Norādīts, ka par naudas pārskaitīšanu vai saņemšanu nav jāmaksā, maksājumu skaits ir neierobežots. Tāpat nav jāmaksā arī par līdzekļu glabāšanu “Novi” kontā vai naudas nosūtīšanu uz savu bankas kontu. Liels bonuss ir arī tas, ka maksājumi tiek veikti tūlītēji.

    Reklāma

    Nelielu vilšanos sagādā tas, ka šajā izmēģinājumā “Meta” digitālais maks netiek testēts kopā ar pašu izstrādāto kriptovalūtu “Diem“. Kopdarbā abi risinājumi dotu iespēju pārskaitīt finanšu līdzekļus par zemākām izmaksām nekā piedāvā tradicionālās metodes. Tomēr “Diem” vēl jāsaņem normatīvais apstiprinājums, lai to integrētu “Novi” un varētu veikt norēķinus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    10.12.2021 21:16

    Nocoiners BTFO… again :D :D

    Reklāma