Web Analytics
More
    Reklāma

    “Instagram” sola virkni jaunu funkciju pusaudžu drošībai

    Jaunākie raksti

    Oktobrī jau ziņojām, ka “Instagram” strādā pie jaunas funkcijas “Take a Break”, kas mudinās lietotājus “atvilkt elpu” no “Instagram”. Pēc gandrīz diviem mēnešiem tā nu nonākusi pie pirmajiem lietotājiem Lielbritānijā, Kanādā, ASV un Austrālijā. Uzņēmums arī sola, ka tuvākajos mēnešos turpinās strādāt un ieviest jaunas funkcijas, īpaši fokusējoties uz pusaudžiem.

    “Take a Break” jeb “paņem pauzi” būtība ir mudināt lietotāju, kurš jau labu laiku ritinājis “Instagram” saturu, paņemt pārtraukumu no šīs lietotnes, kā arī iestatīt atgādinājumus, lai turpmāk pārāk neaizrautos ar “skrollošanu”. Uzņēmums norāda, ka īpaši pusaudžus mudinās izmantot šo iespēju un iestatīt atgādinājumus.

    Reklāma

    Nākamā gada sākumā pie pusaudžiem nonāks īpaši uz drošību fokusētas funkcijas, pie kurām “Instagram” strādā jau kopš šī gada sākuma. Piemēram, pieaugušie nevarēs nosūtīt privātas ziņas, pieminēt komentāros, atzīmēt ierakstos tos pusaudžus, kuri viņiem neseko “Instagram”. Tāpat uzņēmums aktīvi pēta iespēju vēl vairāk ierobežot sensitīvu saturu, ko pusaudži redz lietotnē.

    Savukārt martā “Instagram” ieviesīs rīkus vecākiem un aizbildņiem, kas ļaus tiem redzēt, cik daudz laika viņu bērni pavada šajā lietotnē, un noteikt laika ierobežojumus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma