Web Analytics
More
    Reklāma

    “Facebook” strādā pie risinājuma, kas pusaudžus mudinās “atpūsties” no “Instagram”

    Jaunākie raksti

    Pēc tam, kad “Facebook” bijusī produktu vadītāja Frančesa Hāgena nāca klajā ar uzņēmuma negodrātīgo darbības stilu, nostādot peļņu augstāk par lietotāju drošību, un diviem darbības pārtraukumiem pagājušajā nedēļā, “Facebook” saprot, ka kaut kas ir jādara. Ņemot vērā iepriekš solīto par jaunām funkcijām, kas mazinās pusaudžu saskarsmi ar kaitīgo saturu, “Facebook” globālo lietu viceprezidents Niks Klegs informē, ka uzņēmums strādā pie jaunas iespējas, kas jauniešus mudinās atpūsties no sociālajiem tīkliem.

    Klegs sola, ka “Instagram” ieviesīs funkciju “atpūsties”, kas mudinās pusaudžus uz kādu laiku vienkārši pārtraukt izmantot sociālo tīklu. Nav zināms, kā šī funkcija konkrēti strādās un kad būs pieejama, taču mērķis ir skaidrs – mazināt pusaudžu atkarību no “Instagram”, mudināt patērēt to mazāk, kā arī mazināt saskarsmi ar kaitīgo saturu. Klegs norāda, ka jaunās funkcijas izveidē nozīme būs arī algoritmiem.

    Reklāma

    Šie centieni varētu atspēkot daļu no Hāgenas bažām, kas saistās ar to, ka “Facebook” algoritmi ir destruktīvi un noņem tikai daļu no naida runas, tāpēc bērni šā vai tā saskaras ar nevēlamu saturu. Taču, lai arī jaunā funkcija var likt mazāk patērēt “Instagram” un samazināt saskarsmi ar kaitīgo saturu, pats saturs jau nekur nepazudīs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    15.12.2021 12:43

    Mudinās izmantot sejasgrāmatu lai atpūstos no Instagram :)

    Reklāma