Web Analytics
More
    Reklāma

    BMW iX un vēl vairāki elektroauto modeļi saņem maksimālās 5 zvaigznes Euro NCAP drošības testos

    Jaunākie raksti

    BMW elektriskā flagmaņa “iX” dizains noteikti izraisījis plašas diskusijas, pateicoties savam stipri savdabīgajam dizainam, taču nevar noliegt, ka tehniski tas ir ļoti iespaidīgs auto. To droši varam uzskatīt par vienu no labākajiem elektroauto šobrīd un, kā apliecina pēdējie Euro NCAP drošības testi, tas ir arī viens no drošākajiem auto šobrīd.

    BMW jaunais modelis saņēma 5-zvaigžņu reitingu, kas, protams, ir ļoti atzīstams rezultāts. Lai arī “iX” nevienā no kategorijām atsevišķi nebija pats labākais auto, visā visumā tas tik un tā ir ļoti drošs, uzrādot teicamus rezultātus visos pārbaudījumos. Tieši tajos pašos, kuros Renault Zoe un Dacia Spring izlidoja kā vecas setās.

    “iX” saņēma 91% reitingu pieaugušo aizsardzībā, 87% reitingu bērnu drošībā, bet 81% reitingu drošības palīgtehnoloģiju kategorijā. Sasummējot visu kopā, “iX” godam nopelnījis piecas zvaigznes. Neskatoties uz kopumā ļoti labajiem rezultātiem, tik un tā ir elektroauto, kuri BMW jauno flagmani pārspēj atsevišķās kategorijās. Piemēram, Mercedes EQS saņēmis labākus rezultātus pieaugušo un bērnu drošībā, savukārt ķīniešu NIO ES8 bijuši labāki rezultāti drošības palīgsistēmu kategorijā. Arī krietni lētākais “Mustang Mach-E” vismaz šajā vienā kategorijā izkonkurē BMW. Gan “Mustang Mach-E”, gan arī jaunais Hyundai “IONIQ 5” saņēmuši pa 5 zvaigznēm.

    AvotsMotor1
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    09.12.2021 09:00

    Es kaut ko nesaprotu – kā 2.5 tonnu smaga kaste kurā knapi var redzēt pāri motora pārsegam var būt droša bērniem?

    digitalk
    09.12.2021 10:41
    Reply to  KKTK

    kāds sakars pārsega redzamībai ar pasažieru drošību?

    KKTK
    09.12.2021 20:37
    Reply to  digitalk

    Es tak te troļļoju :) – ka nevajag vispārināt bērnu aizsardzību, bet jāraksta ir dažu šinī auto iespundēto bērnu aizsardzība. Jo pilnīgi nevienam citam tas begemots nav drošs. Sliktā redzamība nozīmē tikai to, ka tiks sabraukti mājdzīvnieki, kaimiņu bērni un daudzi citi, kas pagadīsies priekšā.

    Ciba
    09.12.2021 09:28

    Auto kura vizuālais stāvoklis uzlabojas pēc avārijas.

    Reklāma