Web Analytics
More
    Reklāma

    Britu inženieri radījuši robotu, kas spēj attēlot ļoti cilvēciskas sejas izteiksmes (video)

    Jaunākie raksti

    Pagājušās nedēļas izskaņās sociālos tīklus un YouTube platformu satricināja video, kurā redzams kāds robots, kurš ir spējīgs attēlot ļoti cilvēciskus vaibstus. Tas radījis gan lielu cieņu pret zinātni, gan arī sav veida izbīli par nedzīvas tehnoloģijas dzīvīgumu.

    Humanoīdu Ameca radījis uzņēmums Engineered Arts no Lielbritānijas. Viņu mērķis bija radīt tieši tādu robotu, kas spēj attēlot cilvēka grimases un sasniegtais rezultāts ir visai iespaidīgs. Publicētajā video redzams, kā Ameca rāda izbrīnu, izpēta apkārtējo telpu ap sevi, smaida un apskata savas roku ekstremitātes, tajā pat laikā kustinot acis. Tiešām līdzīgi tam, kā to darītu dzīvs cilvēks. Taču jāpiemin, ka šo visu, protams, darbina mākslīgais intelekts, ļoti precīzi attēlojot sejas mīmiku. Tiesa, Ameca nav plānots kā robots kurš staigās vai lēkās, kā Boston Dynamics Atlas roboti.

    Reklāma

    Tāpat Engineered Arts piedāvājumā ir vēl viena robota galva, kura ir pārvilkta ar mākslīgo ādu. Tā ir spējīga sniegt vēl reālistiskākas sejas sajūtu, un tiešām var radīt izbīli par šīm te robotizētajām kustībām un ļaut mums nedaudz pafantazēt par to, ka Terminatori nemaz nav tik neticama realitāte. Šīs robots ar 3D skeneru palīdzību ir spējīgs imitēt īstu cilvēku grimases un pat kaulu struktūru.

    Abus robotus varēs redzēt tehnoloģiju izstādē CES 2022, kas norisināsies jau nākammēnes. Engineered Arts kopumā koncentrējas tieši uz humanoīdiem, kā arī cilvēku sejas attēlošanu, līdz ar to staigājoši roboti ir tālos uzņēmuma plānos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma