Web Analytics
More
    Reklāma

    NVIDIA, visticamāk, netiks pie iespējas iegādāties ARM

    Jaunākie raksti

    ASV Federālā tirdzniecības komisija (FTC) izmeklēšana šobrīd jau tikusi tik tālu, ka Nvidia iesūdzēta tiesā, jo Nvidia un Arm apvienošanas rezultātā ne tikai iespējama nākotnes tehnoloģiju attīstības bremzēšana, bet pat sava veida rūpnieciskā spiegošana.

    Arm tehnoloģijas šobrīd tiek izmantotas Android viedtālruņos, klēpjdatoros un arī Apple ierīcēs – iPhone, iPad, Apple Watch, AirPods, Apple TV un Mac datoros ar M sērijas procesoriem.

    Reklāma

    Pagājušā gada septembra vidū izskanēja ziņa, ka videokaršu ražotājs Nvidia oficiāli uzsāk Arm Limited iegādi, kas varētu noslēgties tuvāko 18 mēnešu laikā. Protams, Nvidia vēl jāsaņem visas atļaujas no Lielbritānijas, ASV, Ķīnas un Eiropas Savienības, lai darījums stātos spēkā. Arm procesoru ražotājiem licencē to dizainus un šī uzņēmuma pakalpojumus izmanto teju visi moderno mobilo un ne tikai mobilo ierīču ražotāji.

    Bloomberg pirms aptuveni 10 mēnešiem ziņoja, ka Qualcomm, Microsoft un Google esot izteikuši vairāku reģionu pretmonopola uzraugiem savas raizes par Nvidia un Arm apvienošanu. Teorētiski Nvidia un Arm apvienošana varētu liegt citiem uzņēmumiem pieeju pie Arm intelektuālā īpašuma.

    Nvidia visu laiku uzsver, ka Arm pievienošana neietekmēšot iespēju tikt pie Arm licencēm procesoru ražošanai, bet šobrīd Qualcomm, Microsoft un Google norāda, ka Nvidia var būt problēmas distancēties no šādiem lēmumiem un nākotnes darījumiem.

    Avotsxda
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma