Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas studenti aicināti pieteikties CERN vasaras skolai

    Jaunākie raksti

    Datorzinātnes, inženierzinātņu, matemātikas un fizikas studiju programmu bakalaura un maģistrantūras līmeņa studenti līdz 2022. gada 31. janvārim tiek aicināti pieteikties tradicionālajai Eiropas Kodolpētniecības centra (CERN) vasaras skolai, kas deviņu nedēļu garumā nākamajā vasarā norisināsies CERN, Šveicē. Šāda iespēja Latvijas studentiem paveras, jo Latvija ir kļuvusi par CERN asociēto dalībvalsti.

    Vasaras skola tiek īstenota izglītības programmā «CERN openlab», un tās dalībniekiem būs iespēja strādāt ar jaunākajām datortehnoloģijām un programmatūrām un iepazīties, kā informācijas tehnoloģiju risinājumi tiek izmantoti augstas enerģijas daļiņu fizikā. Studentiem arī būs iespēja piedalīties lekcijās, ko viņiem lasīs CERN IT speciālisti, kā arī vasaras skolas dalībnieki varēs apskatīt CERN paātrinātājus un zonas, kur norisinās eksperimenti.

    Reklāma

    CERN vasaras skola balstās uz unikālas publiskā un privātā sektora partnerību, un šajā programmā CERN sadarbojas ar vadošajiem tehnoloģiju uzņēmumiem un zinātniskajiem institūtiem. Studentiem, kuri piedalās vasaras skolā, ir iespēja iegūt zināšanas, kas nākotnē viņiem varētu pavērt ceļu gan zinātnē, gan arī uzņēmējdarbībā.

    CERN jau gandrīz 70 gadus ir pasaulē vadošais zinātniskais centrs, kurā notiek globāli nozīmīgi zinātnes atklājumi. Tieši  CERN ir izgudrots internets, bet viens no publiski zināmākajiem atklājumiem — 2012. gadā ar Lielā hadronu paātrinātāja palīdzību CERN tika pierādītā Higsa bozona eksistence.

    Šā gada 2. augustā Latvija kļuva par pilntiesīgu CERN asociēto dalībvalsti, un tas Latvijas zinātniekiem un studentiem paver plašas iespējas strādāt un piedalīties dažādās izglītojošās programmās vienā no pasaules spēcīgākajiem zinātnes centriem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma