Web Analytics
More
    Reklāma

    “Meta” pamet kriptovalūtu nodaļas vadītājs, atstājot digitālo maku “Novi” likteņa varā

    Jaunākie raksti

    Ilggadējais “Facebook” (Tagad “Meta”) darbinieks Deivids Markuss (David Marcus), kurš pārraudzīja un vadīja projektus saistībā ar kriptovalūtu, nolēmis doties prom, neskatīdamies atpakaļ. Galvenais iemesls, kā pats norāda – vēlme atgriezties uzņēmējdarbības lauciņā.

    Markuss iepriekš vadīja fintech kompāniju “PayPal”, taču 2014. gadā nolēma pievienoties “Facebook”. Četrus gadus vadīja “Messenger” un pēc tam bija galvenais “Facebook” Blokķēdes nodaļā. Viņš bija tas, kurš pārraudzīja uzņēmuma plānus par kriptovalūtu, kā arī uzpasēja maksājumu rīka “Facebook Pay” darbību.

    Deivids Markuss atzinis, ka ir vēl daudz darāmā saistībā ar “Meta” digitālā maka “Novi” palaišanu. Tāpat viņam joprojām rūp “Meta” maksājumu un finanšu sistēmu darbība. Tomēr Markuss vēlas pievērsties savai kaislībai – uzņēmējdarbībai. Nav gan skaidrs, kas notiks ar iesāktajiem projektiem, piemēram, kriptovalūtu “Diem” (agrāk – “Libra”) un “Novi”. Markuss darbu pametīs gada beigās, taču pagaidām nav zināms, kurš stāsies viņa vietā.

    Jāpiezīmē, ka Deivids Markuss pēdējos divus gadus strādājis pie “Meta” digitālā maka “Novi” palaišanas. Šī gada sākumā tika uzsākta tā testēšana ASV un Gvatemalā. Savukārt Markusa līdzradītā kriptovalūta “Diem” dažādu iemeslu dēļ vēl nav izlaista.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma