Web Analytics
More
    Reklāma

    Īlons Masks brīdinājis darbiniekus par potenciālu “SpaceX” bankrotu

    Jaunākie raksti

    SpaceX” darbinieki nesen saņēmuši ne visai iepriecinošu e-pastu no vadītāja Īlona Maska. Ziņojumā Masks izklāstījis nopietnu problēmu, kas saistās ar nesējraķetes “Starship” dzinēja “Raptor” ražošanas problēmām. Ja tās netiks atrisinātas, “SpaceX” pat draud iespējams bankrots.

    Masks brīdināja, ka “SpaceX” var bankrotēt, ja 2022. gadā nespēs nodrošināt “Starship” lidojumus reizi divās nedēļās, kas plānoti kā komerciālas misijas. Lai šāds scenārijs neatgadītos, darbinieki tika mudināti strādāt arī nedēļas nogalē, lai paātrinātu raķetes dzinēja izstrādes tempus.

    Šis e-pasts sekoja pēc tam, kad novembra sākumā Masks publicēja tvītu, kurā atzina, ka “Raptor 2” dzinējam būs nepieciešama pilnīga dizaina pārstrāde, lai sasniegtu mērķus par starpplanētu dzīvi. Neilgi pēc tam divi “SpaceX” viceprezidenti pēkšņi pameta uzņēmumu, no kuriem viens strādāja pie šī “Raptor” projekta – tas šo situāciju padarīja vēl sliktāku.

    “Raptor” dzinējs ir būtiska raķetes “Starship” sastāvdaļa, ar ko “SpaceX” cer vienas dienas laikā nogādāt kravu un cilvēkus sākotnēji uz Mēness, pēc tam uz Marsu, vēlāk, iespējams, arī uz citām planētām. Tāpat saskaņā ar e-pastu – “Starship” būs izšķiroša loma arī “Starlink” ātrgaitas interneta projekta realizēšanā, palīdzot orbītā nogādāt “Starlink” satelītus.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    12 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Usinss
    02.12.2021 14:51

    Vajadzēja svilpes par 500 nevis 50 USD tirgot.

    davix
    02.12.2021 15:23

    Īlona Maska “kāršu namiņš” sabruks tāpat kā Bērnija Medofa finanšu piramīda. Jau tagad ir ļoti daudz līdzības, kad iecelts teju elka kārtā un visi grib piedalīties tajā burbulī, neskatoties vairs ne uz kādu loģiku vai objektīvu izvērtējumu.

    Reds
    02.12.2021 18:22
    Reply to  davix

    Ja nemaldos visi pareģoja teslas bankrotu un gudrona ka jūs temBet nekā tamlīdzīga nenotika.Divainu eksperti var veikt savas prognozes kautkur citur.Piemeram uz poda.

    Normunds
    02.12.2021 20:49
    Reply to  Reds

    Pagaidi kamēr pārējie auto ražotāji ieskriesies tajā EV burbulī, tad arī Teslai sāksies noriets.

    davix
    03.12.2021 11:39
    Reply to  Reds

    Te jau vairs nav runa par elektroauto, bet gan:
    – nodrošināt lidojumus reizi divās nedēļās, kā komerciālas misijas;
    – vienas dienas laikā nogādāt kravu un cilvēkus sākotnēji uz Mēness, pēc tam uz Marsu, vēlāk, iespējams, arī uz citām planētām.

    Arī Medofa gadījumā pat visi respektablākie banķieri, investīciju fondi, politiķi un organizācijas vienkārši ļāvās uzvilkt “rozā brilles” un ļauties naudas ballītei – kamēr vien pašiem no tā nāca naudiņa. Un tam visam piebalsoja sabiedrības pūlis uzceļot Medofu elka statusā – piešķirot viņam augstākos investora guru titulus.

    Ja Medofs tirgotu svilpīti – arī to sabiedrība izķertu kā karstus pīrādziņus.

    Tiešām nav saskatāma līdzība? :)

    myself
    04.12.2021 01:37
    Reply to  Reds

    Viņš jau arī izspruka no bankrota pa atslēgas caurumu, vai, pareizāk sakot, piečakarējot biržu ar viltus paziņojumiem, par ko saņēma sodu (nesamērīgi mazu gan, parastu cilvēku par tāda mēroga krāpniecību ieliktu cietumā uz ilgu laiku). Pēc tam pats atzina, ka bija ļoti tuvu bankrotam. Tā kā, eksperti nemaz tik ļoti nekļūdījās, tikai nezināja, ka viņš izspers tādu gājienu.

    Insse Karnīte
    02.12.2021 17:44

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    sds
    02.12.2021 22:37

    miljardus sev sacepis uz teslas burbuļa, nu var iet atpūsties un visu klapēt ciet

    Skābene
    03.12.2021 16:35

    Viss tas kosmosa bizness balstās uz valsts pasūtījumu! Kamēr notiek tiesvedības ar NASA, visticamāk ir apstājies pasūtījums un nav valsts naudas piešprices.

    digitalk
    04.12.2021 17:08
    Reply to  Skābene

    pēc tavas loģikas valsts naudas piešprice notiek vienreiz dienā pa tējkarotei, un bez tiem pārdesmit tūkstošiem ik dienas kompānijai uzreiz bankrats, jo stolovkā nevar tefteļus pasniegt? :D

    bobis
    08.12.2021 02:01

    Leduskapju razosana drosaks bizness.

    Reklāma