Web Analytics
More
    Reklāma

    Auto industrijas vadītāji uzskata, ka 2030. gadā puse pārdoto mašīnu būs elektriskas

    Jaunākie raksti

    Auto industrijas vadītāji aptaujā pauduši viedokli, ka 2030. gadā aptuveni puse ASV un Ķīnā pārdoto mašīnu būs elektriskas, savukārt otru pusi sastādīs auto ar iekšdedzes dzinējiem, ieskaitot hibrīdus. Šādu viedokli pauduši 1000 aptaujātie nozares pārstāvji “KPMG” veiktajā aptaujā.

    Pirms pāris nedēļām vairāki autoražotāji un valstis parakstīja vienošanos, kas paredz pārtraukt iekšdedzes dzinēju lietošanu līdz 2040. gadam, taču to neizdarīja tādi lielie spēlētāji kā Volkswagen, Toyota, BMW un citi. Tāpat šo vienošanos neparakstīja arī ASV, Vācijas un Ķīnas pārstāvji, kas, protams, šo vienošanos padara krietni maznozīmīgāku.

    Lai arī kopējais viedoklis nozarē ir, ka elektroauto sastādīs pusi no pārdotajām mašīnām 2030. gadā, ir arī krasi atšķirīgi viedokļi – atsevišķi aptaujātie uzskata, ka Ķīnā ap šo laiku tikai 20% pārdoto mašīnu būs elektriskas, citi domā, ka to tirgus daļa sasniegs pat 80%.

    Elektroauto attīstību un tirgus daļas pieaugumu šobrīd zināmā mērā veicina valstu atbalsts to iegādei. 77% aptaujāto uzskata, ka 10 gadu laikā elektroauto tik un tā var kļūt par masveida izvēli pat bez subsīdijām no valsts, jo samazināsies bateriju ražošanas izmaksas. 91% gan atbalsta to, ka valstis sniedz atbalstu un motivē pāriet uz elektroauto. Lielākie optimisti šajos jautājumos meklējami Ķīnas un ASV autoražotāju vadībā, savukārt lielākie pesimisti bijuši francūži.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    janka
    02.12.2021 13:35

    idioti,nākotnē jūsu auto akumulators neskaitīsies jūsu,bet būs jānomā tāpat kā tagad to nomā metinātāji balonus.Rēķinaties ar ikmēneša tēriņiem,brauksiet vai nē,maksāsiet.

    Reklāma