Web Analytics
More
    Reklāma

    KIA oficiāli prezentē jaunās paaudzēs “Niro” krosoveru

    Jaunākie raksti

    Korejiešu autoražotājs KIA oficiāli prezentējis jaunās paaudzes  krosoveru “Niro”. Auto aprīkots ar jaunām funkcijām un iespējām, lai veicinātu ilgtspēju un lietošanas efektivitāti. Mašīna būs pieejama kā klasiskais hibrīds, plug-in hibrīds vai elektroauto, tādējādi demonstrējot korejiešu autoražotāja centienus radīt bezizmešu transportlīdzekļus.

    Iepriekšējās paaudzes “Niro” pie klientiem ieradās 2017. gadā, savukārt pilnībā elektriska versija debitēja 2018. gadā. Kā apliecināja mūsu 1000 kilometru tests, elektriskā versija padevusies pat ļoti sekmīga. Tehniski “Niro” jaudas agregātus dalīja ar savu brālēnu “Hyundai Kona”.

    Reklāma

    Oficiālā preses relīzē “KIA” pārstāvji paziņojuši par jauno modeli. Auto vizuāli veidots līdzīgi citiem nesen prezentētājiem “KIA” modeļiem, izmantojot līdzīgus priekšējo lukturu risinājumus. Inženieriem strādājot pie jaunā modeļa, viens no galvenajiem uzsvariem bija efektivitāte un ilgtspēja. Tas novērojams mašīnas salonā, jo daļa apdares veidota no pārstrādātām sienas tapetēm. Sēdekļos izmantots uz bioloģiskas bāzes iegūts poliuretāns (bio-based polyurethane), savukārt durvju paneļi krāsoti ar īpašu ūdens bāzes krāsu, lai samazinātu ietekmi uz vidi.

    “Niro” plug-in hibrīda versija būs aprīkota ar jaunu sistēmu “Greenzone Drive Mode”, kas automātiski pārslēgsies uz elektrības lietošanu, lai braucienu padarītu efektīvāku. Sistēmas rīcība tiks balstīta vadītāja paradumos un informācijā no navigācijas sistēmas. Kā piemērus “zaļajām vietām”, kur mašīna automātiski pārslēgsies uz elektrību “KIA” min dzīvojamās zonas, tuvumā esošas skolas vai pat slimnīcas. Tāpat mašīna atpazīs vadītāja visbiežāk apmeklētās vietas, tāpēc arī tās tiks iekļautas “zaļo vietu” kategorijā.

    Pagaidām nav plašākas informācijas par mašīnas tehniskajiem parametriem, taču autoražotājs informējis, ka auto būs pieejams nākamgad. Tiesa, precīzs termiņš nav minēts.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma