Web Analytics
More
    Reklāma

    “Amazon” drīzumā vairs nepieņems maksājumus, kuri veikti ar Lielbritānijā izdotām “Visa” kredītkartēm

    Jaunākie raksti

    E-komercijas gigants “Amazon” nācis klajā ar paziņojumu, ka sākot no nākamā gada 19. janvāra pārtrauks pieņemt maksājumus, kuri veikti ar Lielbritānijā izdotajām “Visa” kredītkartēm. Vienlaikus pircēji norēķinu veikšanai joprojām varēs izmantot “Visa” debetkartes, kā arī “MasterCard”, “American Express” un citu karšu izdevēju izsniegtās kredītkartes.

    “Amazon” atklājis, ka galvenais iemesls šādai rīcībai esot “Visa” uzliktā pārāk augstā starpbanku komisijas maksa. Tā ir nodeva, ko karšu izdevēji iekasē no tirgotāja bankas par katru darījumu. Kad Lielbritānija vēl atradās Eiropas Savienībā (ES), darījumiem starp Lielbritāniju un bloka valstīm (kur maksājumus apstrādā “Amazon” UK) tika piemērota komisija 0,3% apmērā no pirkuma summas, kas ir saskaņā ar ES tiesību aktiem. Taču pēc izstāšanās no bloka “Visa” starpbanku komisijas maksu palielinājusi līdz 1,5% par katru pirkumu.

    Reklāma

    Vienlaikus “Visa” nav vienīgais uzņēmums, kas iet šādu ceļu. Iepriekš “MasterCard” identiski palielinājis starpbanku komisijas maksu, taču “Amazon” nekādas pretenzijas neizrādīja. Tāpēc nav īsti skaidrs, kāpēc tieši “Visa” kritusi nežēlastībā. Izskan minējumi, ka tas saistīts ar “Visa” maksājumu politiku, kas “Amazon” īsti neapmierina.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kristaps K.
    18.11.2021 13:35

    Bitcoin fixes this :)

    digitalk
    18.11.2021 18:42
    Reply to  Kristaps K.

    iebāz savus zagtos tokenus, kur neiespīd, ar šodienas $2.778 tranzakcijas maksu un akceptēšanu šeidī kantoros, nevis tuvākajā lielveikalā.

    REALAIS
    18.11.2021 15:38

    Eiropā jau nav problēmas. Viss ir smuki ierobežots. Te jau ir kārtējais bonuss Brexit’am

    Reklāma