Web Analytics
More
    Reklāma

    Subaru beidzot prezentē savu ilgi gaidīto pirmo elektroauto “Solterra”

    Jaunākie raksti

    Pēc vairāku mēnešu ilgas kārdināšanas ar miglainiem fotoattēliem, japāņu autoražotājs Subaru oficiāli prezentējis savu pirmo elektrisko mašīnu “Solterra”. Ražotājs sola, ka ar vienu uzlādi mašīna spēs nobraukt itin solīdus 400 kilometrus.

    Gada pirmajā pusē Subaru apstiprināja, ka viņi strādā pie sava elektroauto izstrādes. Pēc tam vairāku mēnešu garumā ražotājs publicēja dažādus mākslinieciskus foto un publicēja informācijas druskas par gaidāmo mašīnu, paverot priekškaru gaidāmajam “Solterra” modelim. Subaru oficiālajā paziņojumā raksta, ka ar šo modeli viņi centušies pārspēt klientu gaidas, radot praktisku elektroauto, kuru klienti var iegādāties ar drošības sajūtu par tā spējām. “Solterra” būs viens no Subaru elektroauto piedāvājuma stūrakmeņiem.

    Subaru gadu gaitā bijuši izslavēti, pateicoties savai pilnpiedziņas sistēmai un arī šajā modelī būs pieejama pilnpiedziņas sistēma – kā tas pieņemts elektroauto, uz katras ass būs novietots pa elektromotoram. Auto aprīkots ar 71,4kWh bateriju, bet jaudas agregātu sistēma acīmredzot ir tāda pati kā sadarbības partnerim Toyota un viņu nesen prezentētajam “BZ4X”. Priekšpiedziņas versija aprīkota ar vienu elektromotoru, kas attīsta 200 zirgspēkus, savukārt pilnpiedziņas versijā ir divi elektromotori, pa vienam uz katras ass un katrs no tiem attīsta 107 zirgspēkus.

    Mašīna ātrās uzlādes stacijās spēs lādēties ar 150kW jaudu. Sākotnēji publicētā specifikācija ir paredzēta Japānas versijai, taču domājams, ka arī Eiropas un Ziemeļamerikas versijām krasu atšķirību nebūs. Cenas tiks izziņotas tuvāk brīdim, kad “Solterra” sāks ceļot pie klientiem. Plānots, ka tas varētu notikt nākamā gada vasarā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elektriķis
    12.11.2021 13:46

    Vai man tikai rādās ka šis no Toyotas brāļa atšķirās mazāk kā ID.4 no Enyaq?

    cipis
    12.11.2021 18:10

    Tā melnā krāsa, plastmasa or whatever it is virs riepām ir absolūti garām. Ja es meklētu jaunu elektroauto un ieraudzītu ko tādu, uzreiz dotos uz nākamo salonu.

    Subjota
    12.11.2021 18:44
    Reply to  cipis

    Es domāju, par ko Tu tur runā un tad paskatījos bildi un tad domāju – kā es ko tik drausmīgu nevarēju pamanīt 🙈😂

    Elektriķis
    12.11.2021 20:27
    Reply to  cipis

    Ehhh…kādi aizspriedumi – ja nav atbilstoši šī brīža modei, nav skaisti. Mode mainās. Galvenais ka ir ērti, vismaz durvju rokturi. Ja nu gadījumā Kursors dabūs uz 1000km testiem, lai vērtē lietošanas ērtības. Tiesa gan šie varētu arī sagurt no tās jauno EV gūzmas, kura sagaidāma.

    Kritiķis
    12.11.2021 19:38

    Pretīga interjera priekšējā daļa.

    Johnie
    13.11.2021 02:16

    Tapat sapus Latvijas apstaklos gadu 5 laika, zinot japanu attieksmi pret pretokorozijas apstrades (tadas vispar nav!!)

    Karlis
    13.11.2021 09:08
    Reply to  Johnie

    Pieņemu, ka pēdējos 10 un vairāk gadus neesiet braucis ar japāņiem Tur ar rūsu viss ir kārtībā.

    Johnie
    13.11.2021 13:27
    Reply to  Karlis

    Ja?::)) Noskaties autospecu.lv video Youtube par japaniem… Ka zmiegusi kapeiku uz antikoroziju, taa palicis.. un vini apskata ari jaunus (paris gadus vecus) un pavisam jaunus japanu auto..

    Karlis
    13.11.2021 13:50
    Reply to  Johnie

    Man tā baigi nav nepieciešams skatīties, jo vados pēc praktiskās pieredzes braucot ar japāni, kā arī firmai ir padsmit japāņu autoparks.

    Skābene
    13.11.2021 12:33

    Un kad būs rebrendota Suzuki kārta? :)
    Japāņi sāk kāpt uz tā paša grābekļa, uz kura uzkāpa General Motors. Patērētājs nav muļķis, viņš saprot, ka tā ir tā pati bombonga, tikai citā papīrītī. :)

    Uldis
    14.11.2021 11:14

    Vispār esmu par Elektomobīļiem, un ar Subaru braucu jau gandrīz 10 gadus, bet… Uzskatu ka Subaru elektrifikācija padarīs šo citādo auto marku kam ir savi unikālie bokserdzinēji un pilnpiedziņas sistēmas, par tādu pašu kā citi. Tās pašas baterijas, tie paši elektromotori… un ar vizuālo Subārs nepaņems…

    Reklāma