Web Analytics
More
    Reklāma

    Federālā komunikāciju komisija devusi zaļo gaismu “Boeing” satelītinterneta projektam

    Jaunākie raksti

    Federālā Komunikāciju komisija (Federal Communications Commission – FCC) devusi atļauju uzņēmumam “Boeing” darboties pie satelītinterneta projekta. Satelītu ražotājs šo projektu uzsāka 2017. gadā un tagad saņēmis zaļo gaismu tālākai virzībai – veidot, palaist un darbināt no kosmosa pats savu platjoslas interneta tīklu.

    Uzņēmums norāda, ka vēlas piedāvāt platjoslas interneta un sakaru pakalpojumus privātiem klientiem, kā arī valdības un biznesa segmentam. Sākotnēji serviss tiks sniegts ASV, Puertoriko un ASV Virdžīnu salu klientiem.

    Reklāma

    “Boeing” plāno izvietot 132 satelītus zemajā Zemes orbītā apmēram 1065 km augstumā. Savukārt vēl 15 satelītus – neoģeostacionārā orbītā ap 27 355 līdz 44 221 km augstumā. Vienlaikus “Boeing” lielākais konkurents “SpaceX” jau iepriekš paudis bažas, ka “Boeing” plāni izvietot satelītus zemajā Zemes orbītā varētu palielināt sadursmes risku ar citiem satelītiem. Tur savus interneta satelītus izvieto ne tikai “SpaceX“, bet arī “OneWeb“. Šādi plāni ir “Amazon” un tagad arī “Boeing”.

    FCC noteikusi, ka “Boeing” pusi no saviem satelītiem jāpalaiž tuvāko sešu gadu laikā, savukārt visus 147 – līdz 2030. gadam. Salīdzinājumam “SpaceX” un “Amazon” šajā jomā ir grandiozāki plāni, orbītā plānojot izvietot tūkstošiem interneta satelītu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma