Web Analytics
More
    Reklāma

    Tests atklāj, ka PlayStation 5 un Xbox Series X nodrošina sliktu lietotāja pieredzi

    Jaunākie raksti

    Lietotāju pieredzes (UX) testi, kurus veicis jomas eksperts Pīters Ramzijs (Peter Ramsey) un kurš pārstāv mājaslapu Built for Mars, atklājis, ka jaunāko Sony un Microsoft spēļu konsoļu lietotāju pieredze ir pietiekami slikta.

    Pie šāda secinājuma eksperts nonācis veicot 30 dažādus testus, kuru veikšanā tika uzskaitīts nepieciešamo klikšķu skaits. Piemēram, Sony PlayStation 5 gadījumā bija nepieciešamas 279 ievades kustības, bet Microsoft Xbox Series X konsolei 215 ievades. Kaut arī atšķirība starp abām konsolēm ir redzama, tomēr Remzijs norāda, ka abām spēļu ierīcēm kopējo lietotāju pieredzi var vērtēt kā sliktu. Jā, Xbox šoreiz ir nedaudz priekšā galvenajam konkurentam ar to, ka viņu izvēlnes ir nedaudz efektīvākas.

    Reklāma

    Kā norāda eksperts, tad abās konsolēs ir slikta automātisko procesu un lauku aizpildīšana, par piemēru minot datuma izvēlēšanos kalendārā. Built for Mars mājaslapā ir pieejama arī plašāka analīze, kur var iepazīties ar visu testu rezultātiem, lai novērtētu abas konsoles. Tāpat interesanta atziņa ir tā, ka Xbox spēļu sasniegumu sadaļa psiholoģiski ir vairāk motivējoša, salīdzinot ar PlayStation 5. Tomēr galu galā visu izsaka pārdošanas apjomi, kur PS5 ir priekšā konkurentam, un arī pēc ziņu virsrakstiem Sony veikums ir priekšā Microsoft.

    Cerams, ka šie testi un analīze nonāks līdz pašiem izstrādātājiem, kas varēs veikt uzlabojumus, un daļa pircēju, kuri vēl gaida savas konsoles, tās saņems jau ar uzlabotu interfeisu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Blakusvāģī sēdošais Guntis (BSG)
    04.11.2021 12:45

    Everyone who is living in the mom’s basement playing video games will have not only bad user experience but also bad life experience #facts

    Reklāma