Web Analytics
More
    Reklāma

    “Hertz” varētu dubultot savu Tesla elektroauto pasūtījumu, lai apmierinātu “Uber” pieprasījumu

    Jaunākie raksti

    Auto nomas uzņēmuma “Hertz” vadītājs Marks Fīldss atklājis, ka līgumā par 100 tūkstošu Tesla elektroauto iegādi iestrādāts punkts, kas paredz vēl 100 tūkstošu mašīnu pirkšanu. Ja “Hertz” izvēlēsies šo punktu izmantot, kopējais pasūtīto auto skaits pieaugs līdz 200 tūkstošiem, turklāt ir gana liela iespēja, ka “Hertz” to tiešām arī darīs.

    Jau iepriekš esam vēstījuši, ka “Hertz” iegādājies 100 tūkstošus elektrisko mašīnu tieši no Tesla, taču tikai puse no tām būs pieejamas visai sabiedrībai nomas punktos Ziemeļamerikā un Eiropā. Otra puse tiks nodota “Uber” šoferu rīcībā, jo “Hertz” un “Uber” ir pašiem savs sadarbības līgums.

    Fīldss intervijā CNN atklāja, ka sadarbības līgums paredz līdz pat 150 tūkstošiem piegādātu Tesla mašīnu Uber šoferiem nākamo trīs gadu laikā. Uber vadītājs Dara Khosrovshahi uzskata, ka Uber šoferi būs gatavi lietot jaunās Tesla Model 3 mašīnas, kuru nomāšana viņiem izmaksās apmēram 300 dolārus nedēļā. Viņš ir pārliecināts, ka programma ar pirmajiem 50 tūkstošiem mašīnu būs sekmīga un gana pieprasīta, turklāt tā ir balstīta datos par elektroauto lietošanu “Uber” tīklā līdz šim.

    Iepriekš Tesla vadītājs Īlons Masks paziņoja, ka “Hertz” par mašīnām samaksāja pilnu summu – tradicionāli auto nomas uzņēmumi no ražotājiem saņem ievērojamas atlaides, jo nomas iegādājas lielu skaitu mašīnu. Fīldss šo Maska apgalvojumu gan nevēlējās komentēt. Tāpat zināms, ka “Uber” mašīnām nebūs pieejama “Full Self-Driving” braukšanas palīgsistēma, kuras dēļ Tesla bijis ne mazums problēmu

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma