Web Analytics
More
    Reklāma

    Ceri uz Tesla? Nedabūsi! Hertz pasūta 100 000 šī zīmola elektroauto

    Jaunākie raksti

    Auto nomas uzņēmums Hertz pasūtījis 100 000 Tesla elektrisko automašīnu, tās paredzētas Hertz klientiem ASV un arī Eiropā. Hertz uzsāks piedāvāt Tesla automašīnas jau novembra sākumā.

    Kopējā Hertz un Tesla darījuma summa tiek lēsta ap 4.2 miljardiem dolāru, lai arī Hertz tikai nesen izspruka no bankrota.

    Tesla akciju cena palēcās par 4.3% pēc paziņojuma par darījumu ar Hertz. Tesla Model 3 jau septembrī kļuva par pārdotāko elektrisko auto Eiropas tirgū. Oktobra sākumā Tesla arī paziņoja par rekordlieliem pārdošanas apjomiem šī gada trešajā ceturksnī.

    Hertz sola, ka darījums ar Tesla būs vēl plašāks, jo tikšot uzstādītas arī Hertz uzlādes stacijas papildus tām, ko uzstāda pati Tesla. Kopumā sagaidāms, ka Hertz ar elektriskiem auto aizvietos aptuveni 500 000 automašīnas, kas tiek izmantotas nomai visā pasaulē.

    Šī sadarbība gan arī droši vien nozīmē to, ka ierindas Tesla pircējam nāksies pastāvēt rindā uz savu auto vēl nedaudz ilgāk.

    Avotstwitter
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    K. Johansons
    26.10.2021 15:37

    Ne tik senā pagātnē pati Tesla bija uz bankrota sliekšņa un citi auto ražotāji izteicās, ka Ilons M. nodarbojas ar muļķībām, bet tagad jau ir pārdotākais elektro auto Eiropā… Līdzīgi bija ar Space X. Vizionārs kurš māk arī pelnīt naudu.

    es pats
    26.10.2021 21:35
    Reply to  K. Johansons

    viņš gan no bankrota izspruka ar nepatiesu ziņu izplatīšanu par akciju atpirkšanu, ar to ietekmējot biržas cenas, par ko normāli mirstīgie ilgi sēdētu cietumā (krāpniecībo ļoooti lielos apmēros), un drīzāk ir jābrīnās, kā izspruka no cietuma, nevis kā nebankrotēja.

    MegaDeivs
    27.10.2021 12:12

    Ķīniešiem pēc pāris gadiem būs jauns pakalpojums- nolietoto bateriju transportēšana kosmosā, jo neko labāku par ķīmisko un termisko pārstrādi nav izdomājuši. Kā variants – aprakt zemē vai izšaut kosmosā. Tik tālu mūsu gudrie tik var aizdomāties un štancēt sūdus, kurus pec pāris gadiem nebūs kur likt.

    AC/DC
    27.10.2021 15:55
    Reply to  MegaDeivs

    Esi redzējis daudz elektroauto baterijas, kas mētātos grāvmalēs? Masveidā elektroauto ražo jau kopš 2011. gada, bet kkā nemanu tos veco bateriju kalnus.

    MegaDeivs
    27.10.2021 16:32
    Reply to  AC/DC

    Tādā apjomā ražoja? Liekas, ka nē. Te nu arī atbilde.

    Elektriķis
    27.10.2021 17:01
    Reply to  MegaDeivs

    Vai Tu domā ka litiju un kobaltu izrok no zemes tīrā veidā?
    Akumulatoros tie ir diezgan koncentrēti, līdz ar to ir liels stimuls radīt tehnoloģijas, ja tās jau nav radītas, lai iegūtu šos metālus no izlietotajiem akumulatoriem.

    Reklāma