Web Analytics
More
    Reklāma

    Masks apstiprina, ka “Hertz” par savām Tesla mašīnām samaksāja pilnu cenu

    Jaunākie raksti

    Jau iepriekš rakstījām, ka auto nomas uzņēmums “Hertz” pasūtījis 100 tūkstošus Tesla elektroauto, kuri tiks piedāvāti klientiem iznomāšanai Ziemeļamerikā un Eiropā. Tiek ziņots, ka darījuma summa ir aptuveni 4,2 miljardi dolāru, turklāt Tesla vadītājs Īlons Masks apstiprinājis, ka “Hertz” mašīnas iegādājās par pilnu cenu – nomas uzņēmumam netika piešķirtas atlaides, jo tas iegādājās milzīgu daudzumu elektroauto.

    Tradicionāli auto nomas uzņēmumi, iegādājoties jaunas mašīnas, saņem itin pieklājīgas atlaides no ražotājiem. Atsevišķos gadījumos tas pat ir sava veida bizness – nopērc nosacīti pa lēto, kādu laiku piedāvā mašīnas klientiem, kuri par tām maksā, bet pēc tam jau kā lietotu mašīnu pārdod tuvu tai pašai cenai, par kuru auto tika iegādāts pilnīgi jauns.

    Ja visa iepriekš publiskotā informācija par šo darījumu bijusi patiesa, varam aprēķināt, ka “Hertz” par katru mašīnu maksā ap 42 tūkstošiem dolāru. Tā ir cena, kas par “Model 3” jāmaksā arī privātajiem klientiem. “Hertz” sagaida, ka visas mašīnas viņiem tiks piegādātas līdz nākamā gada beigām. Pati Tesla prognozē, ka šobrīd pasūtot “Model 3 Standard Range Plus”, savs auto Ziemeļamerikā būtu jāgaida līdz jūnijam. Masks arī paudis izbrīnu par to, kāpēc strauji palielinājusies Tesla akciju cena un uzņēmuma kopējā vērtība. Viņš norāda, ka Tesla nav problēmu ar pieprasījumu – problēmas sagādā ražošanas apjomu palielināšana, kas pēc šī pasūtījuma patiesībā kļūst tikai lielāka, proti, rindā ir vēl 100 tūkstoši mašīnu, kuras jāsaražo noteiktā termiņā un jāpiegādā vienam klientam, kamēr pārējie būs spiesti uzgaidīt vēl mazliet.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    29.10.2021 01:31

    >nomas uzņēmumam netika piešķirtas atlaides, jo tas iegādājās milzīgu daudzumu elektroauto.

    dīvains apgalvojums. atlaides nepiešķīra, jo daudz nopircis ;)

    Reklāma