Web Analytics
More
    Reklāma

    Iepazīstamies ar Canyon Puncher GM-11 peli un WH-200 peles vada turētāju

    Jaunākie raksti

    Pie mums šoreiz atceļojuši vairāki Canyon ražoti budžeta klases aksesuāri datorspēļu cienītājiem – liela izmēra peles paliktnis, divas visai dažādas Canyon datorpeles un arī peles vada turētājs jeb mouse bungee. Tuvāk iepazīsimies ar vienu no pelēm un noteikti arī ar interesantā izskata un iespēju vada turētāju jeb mouse bungee.

    Canyon ir atsūtījis Canyon MP-10 pamatīga izmēra peles paliktni, kura izmēri ir 350 x 930 mm un paliktņa biezums ir 3 mm. Neierasta ir Canyon MP-10 forma – paliktnis ir paplatināts labajā pusē (bet varbūt tas ir sašautināts kreisajā…), lai varētu ar peli airēties vēl plašākā diapazonā. Man patīk Canyon MP-10 sašaurinātā vieta, jo parasts taisnstūra tipa XL vai XXL izmēra peles paliktnis parasti tad daļēji atrodas zem monitora kājas, padarot monitoru mazāk stabilu. Vismaz man tā ir sanācis manā PC rotaļu stūrīša iekārtojumā.

    Reklāma

    Canyon Merkava GM-15 ir MMO/ MMORPG/ MOBA/ RTS tipa spēlēm paredzēta pele, ko šoreiz neapskatīšu, jo vienkārši nekad neesmu nevienu tipa spēli spēlējis ilgāk par pāris stundām. Protams, ja neskaita Age of Empires II, bet tad šādas peles pat sapņos nerādījās.

    Canyon Merkava GM-15

    Lielāku uzmanību pievērsīsim Canyon Puncher GM-11 pelei un arī Canyon WH-200 peles vada turētājam jeb mouse bungee.

    Canyon Puncher GM-11

    Canyon Puncher GM-11 pele

    • Tips: optiskā datorpele
    • Optiskā izšķirtspēja: 800/ 1600/ 2400/ 4200 dpi (programmatūrā pielāgojami dpi)
    • Optiskais sensors: Pixart PAW3519
    • Max ātrums: 48 IPS
    • Max paātrinājums: 10 G
    • Polling rate: 125/ 250/ 500/ 1000 Hz
    • Slēdzīši: līdz 5 milj. piespiedienu
    • Papildu pogas: ir
    • Vads: 1.65 m
    • Izmēri: 128 х 67 х 38 mm
    • Svars: 69 g (bez vada)
    • Iepakojumā: 1x pele, dokumentācija, uzlīme
    • Pavadošā programmatūra: Canyon, pelei ir iebūvēta atmiņa
    • Papildus: daļēji pielāgojams RGB izgaismojums
    • Cena: aptuveni 22 eiro interneta veikalos

    Canyon Puncher GM-11 par spīti savam visai pieticīgajam 69 gramu svaram ir izmēros liela pelīte. Iespējams, šī ir pati lielākā (garākā) datorpele, ko nācies turēt rokās. Tā varētu būt visai ērta garākās spēļu sesijās, bet pieradums pie nedaudz mazāka izmēra pelēm nospēlē savu un es teiktu, ka Puncher GM-11 pele paredzēta lieliem vīriem ar pamatīgām ķetnām vai arī man ierastā satvēriena pozīcija nespēj izmantot Puncher GM-11 garumu savā labā.

    Puncher GM-11 ir ierastie taustiņi, ko papildina starp galvenajām peles pogām un aiz rullīša izvietota neliela podziņa DPI iestatījumu iestatīšanai. Puncher GM-11 maksimālā DPI jeb kursora pārvietošanās ātruma vērtība ir tikai 4200, kas man šķiet nedaudz par maz pat 1080p ekrānu lietotājiem, bet te jau atkal ir jāņem vērā katra paša paradumi.

    Puncher GM-11 kreisajā sānā ir divas pielāgojamas pogas, kā arī apakšdaļā ir neliela podziņa, kas pārslēdz sešus dažādus RGB izgaismojuma režīmus. Puncher GM-11 peciņas noteikti varēja slīdēt labāk. Tās šķiet pārāk mīkstas un rodas iespaids, ka peciņas būs nodilušas pirms peles taustiņi sasniegs solīto 5 miljonu klikšķu noskrējienu.

    Canyon Puncher GM-11

    Puncher GM-11 divas galvenās pogas darbojas ar manāmi skaļu klikšķi, turklāt katra poga skan nedaudz citādāk un rada arī dažādas sajūtas. No 20 eiro pelītes nevar prasīt visu, bet es labprāt iemainītu RGB efektus pret kādu nieku labākiem galveno pogu slēdzīšiem un slidenākām peciņām peles apakšā.

    Pelei ir visai resns, audumā ievīts vads. Vads šķiet viskvalitatīvākā Puncher GM-11 detaļa.

    Canyon Puncher GM-11

    Iepriekš apskatītā Canyon Puncher GM-20 pelīte bija jau uz robežas, lai tās vietā izvēlētos kāda populārāka ražotāja budžeta peli, bet tā arī bija manāmi dārgāka. Par Puncher GM-11 rodas iespaids, ka ir nedaudz sajauktas prioritātes – pele uzbūvēta no labas plastmasas, tai ir Pixart sensors, bet vienlaikus var just, ka RGB uzstādīšanas izmaksas un feinais peles vads atņēmis kvalitāti peciņām un galvenajām peles pogām.

    Canyon Puncher GM-11

    Puncher GM-11 pavada visai noderīga Canyon programma, ar tās palīdzību var iestatīt vairākus būtiskus peles parametrus, turklāt Puncher GM-11 ir iebūvēta atmiņa, kas iestatījumus saglabā pašā pelītē. Diemžēl pēc datora restartēšanas Puncher GM-11 atiestatās uz pirmo DPI parametru un pelei arī nojūk pēdējais izmantotais RGB režīms, kas ir ļoti dīvaini pelei ar iebūvētu atmiņu. Īsāk sakot – iestatījumi tiek saglabāti, bet pele neglabā to, kurš no visiem četriem DPI iestatījumiem un RGB režīmiem tika pēdējais izmantots, kas ir ļoti kaitinoši. Arī neatradu, kur var izslēgt liekos DPI režīmus, lai ar tiem būtu vieglāk žonglēt ikdienā.

    Canyon WH-200 peles vada turētājs

    Canyon WH-200 peles vada turētājam jeb mouse bungee ir neierasta forma un šis peles vada turētājs ir arī grandiozi liels izmēros, tā cena ir zem 20 eiro. Peles vada turētāja pamatnē ir iestrādāts USB sadalītājs, kur gan es izmantotu tikai peles un tastatūras vadu pievienošanai, jo te ir tikai USB 2.0 ātrumi, kā arī Canyon WH-200 brīvas ir tikai divas USB pieslēgvietas.

    Otrā ļoti pamanāmā peles vada turētāja iezīme ir RGB izgaismojums ar vairākiem dažādiem efektiem, bet šai ierīcei nav atmiņas, kas nozīmē, ka pēc elektrības pazušanas (lasi – datora pārstartēšanas) gaismiņas atgriezīsies noklusējuma režīmā – visas varavīksnes krāsas iet pa apli.

    Canyon Puncher GM-11 un Canyon WH-200

    Ierīces izmēri ir 126 x 251 x 126 mm, peles vada turētājs ir ļoti augsts. Tas ir augstāks par pie manis esošajiem 13.3 un 14 collu klēpjdatoriem atvērtā veidā. Attiecīgi peles vada turētājam vieta zem monitora neatradīsies un tas stāvēs blakus vai pat aiz monitora. 126 mm platumā un dziļumā arī var radīt problēmas, jo ne visiem ir tik lieli datorgaldi.

    Bet kāpēc Canyon WH-200 ir tik augsts? Paredzēts, ka vari to izmantot arī par austiņu turētāju, un tad Canyon WH-200 sāk sevi parādi jau citā gaismā. Te arī pieminēšu, ka Canyon WH-200 savai cenai ir netipiski labi būvēts, kā austiņu turētājs Canyon WH-200 ir ļoti stabils ar smaguma centru pamatnē un mīkstām peciņām, lai tas neslīd un nerada nekādus trokšņus, kad spēles karstumā triec dūres pret galdu.

    Canyon WH-200

    Savu pamata funkciju Canyon WH-200 peles vada turētājs gan veic superīgi. Peles vadu notur gumijas snuķis, kas ir ne par stingru un ne par ļumīgu – tieši perfekti. Mūsdienās gan ļoti daudzas datorpeles tiek veidotas jau ar leņķī prom no galda paceltu vadu, lai nenāktos daudz lauzīt galvu par peles vada ķeršanos un attiecīgi par peles vada turētāja iegādi.

    Canyon WH-200

    Biju šad tad skatījies uz citu ražotāju peles vada turētājiem, bet vienmēr biju noskopojies. Iespējams, Canyon WH-200 man liks pārdomāt par peles vada turētāja iegādi, bet zinu, ka man uz galda neatradīsies vieta, lai tur novietotu Canyon WH-200, jo tas konfliktēs ar galda dziļumu un monitora izmēriem. Mana IKEA 3.49 eiro metāla austiņu statīva aizstāšana ar Canyon WH-200 gan šķiet vilinoša.

    Canyon Puncher GM-11 un Canyon WH-200

    Nobeigumā

    Canyon Puncher GM-11 un Canyon WH-200 gadījums pierāda, ka RGB izgaismojums var nebūt labākā izvēle, jo par to tomēr kaut kas tiek piemaksāts, bet šādā budžeta klasē pēc tam nekas dižs nepaliek, lai izveidotu konkurētspējas pamata uzbūves nianses. Canyon Puncher GM-11 pelei noteikti prasījās labākas un slidenākas peciņas, Canyon WH-200 peles vada turētājs savu uzdevumu pilda, bet šeit labprāt RGB izgaismojumu aizstātu ar USB 3.0 sadalītāju.

    Canyon Puncher GM-11 pelīte varētu būt interesants sākuma līmeņa aksesuārs iesācējam. Atradu, ka dažos veikalos Puncher GM-11 akcijas cena ir ap 13 eiro, kas jau varētu būt atbilstošāk ieguvumam. Ja Puncher GM-11 iegādājies par šo cenu, tad tas varētu būt labs vai pat lielisks pirkums.

    Atzīšos, ka no visām atsūtītajām ierīcēm man vislabāk patika Canyon MP-10 lielais peles paliktnis, jo tas netraucē uz galda novietot monitora kāju. Iepriekš nebiju redzējis nevienu šādas formas XL vai XXL peles paliktni. Canyon MP-10 gadījumā pašreklāma uz peles paliktņa varēja būt mazāk uzkrītoša, bet Canyon MP-10 savu uzdevumu pilda perfekti.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Bats
    24.10.2021 11:02

    Esmu vienīgais, kam šķiet, ka šāds produkts ir augstākais punkts dabas resursu izniekošanas tendencē? Peles vada turētājs, kas lielāks par pašu peli un papildina vads+pele , vai bezvads+pele komplektu ar vēl 2 vadiem un plastmasas torni ar krāsainiem lediem, kas… ..tur vadu.

    Čiekurs
    24.10.2021 17:48
    Reply to  Bats

    Es neteiktu, ka augstākais punkts, bet tuvu tam. Šis no uzbūves viedokļa vismaz ir kvalitatīvs un TIK ātri nenonāks atkritumos kā aliexpress klasiskais produktu sastāvs. Bet kopumā domai piekrītu un sāpi saprotu.

    Vajadzētu ES kko līdzīgu TÜV, kas pasaka “ēēē, mums šeit bez šitiem sūdiem var mierīgi arī iztikt un ieguvums no šāda produkta ir daudz mazāks kā zaudējums”.

    Bet hey, telefona lādīzeris tur visu līdzsvarā!

    Reklāma