Web Analytics
More
    Reklāma

    Canyon Puncher GM-20 spēlēm paredzētās datorpeles apskats

    Jaunākie raksti

    Vai datorspēlēm paredzētiem aksesuāriem jābūt dārgiem? Ne obligāti, jo šoreiz izmēģināšanai atbraukusi pagaidām lētākā spēlēm paredzētā datorpele, kādu esam jebkad apskatījuši. Canyon Puncher GM-20 spēlēm paredzētā pelīte ar pamatīgu atrāvienu ir lētākā redzētā datorpele, tās cena ir ap 27 eiro (apskata tapšanas laikā pāris veikalos ir atlaides, standarta cena šai pelei ir ap 35 eiro), bet ko par šo naudu iegūst pircējs? Un galvenais – ko zaudē?

    Būšu godīgs un atzīšos, ka nebiju gaidījis šādu cenu no spēlēm paredzētas datorpeles. 27 līdz 35 eiro ir cena, ko gluži nemaksāsi par ofisa pelīti, bet šī cena ir ļoti tālu no tā, ko par saviem datoru aksesuāriem prasa SteelSeries, ASUS, Razer, Logitech un citi.

    Reklāma

    Uzreiz pateikšu, ka pavisam ideāla Canyon Puncher GM-20 spēlēm paredzētā pele vis nebūs, tai ir pāris mīnusi, ko ikdienā nejutīsi, bet datorspēļu cienītājam tie var radīt ne pārāk dižu baudījumu spēles laikā.

    Tehniskā specifikācija

    • Tips: optiskā datorpele
    • Optiskā izšķirtspēja: līdz 12 000 dpi (programmatūrā pielāgojami dpi)
    • Optiskais sensors: Pixart 3360
    • Max ātrums: 250 IPS
    • Slēdzīši: līdz 10 milj. piespiedienu
    • Papildu pogas: ir
    • Vads: 1.65 m
    • Izmēri: 126 x 67.5 x 39.5 mm
    • Svars: 65 g (bez vada), pēc mūsu mērījumiem 69 g
    • Iepakojumā: 1x pele, dokumentācija, uzlīme
    • Pavadošā programmatūra: Canyon
    • Papildus: daļēji pielāgojams RGB izgaismojums
    • Cena: aptuveni 35 eiro interneta veikalos

    Izskats un uzbūve

    Canyon Puncher GM-20 pele iepakota pat ļoti augstvērtīgi – kastītei par ir durtiņas, lai vari peli veikalā apbrīnot. Izskatās, ka ražotājs nolēmis neko neslēpt, ne no kā nekautrēties. Un te arī nav no kā sarkt, jo Canyon Puncher GM-20 uzbūve ir pārsteidzoši kvalitatīva. Biju gaidījis, ka par šo cenu saņemšu draņķīgas plastmasas peli, kas ir viegla tikai tāpēc, ka nav pārāk kvalitatīva, bet Canyon ar Puncher GM-20 pierāda pretējo.

    Tehniskajos datos tiek solīts, ka Canyon Puncher GM-20 svars bez vada ir 65 grami, man sanāca nedaudz vairāk un nedaudz zīmīgāks skaitlis, bet tā varētu būt svaru kļūda.

    Canyon Puncher GM-20 dizains izskatās gana unikāli, kad salīdzina ar citiem šāda vieglā tipa peļu ražotājiem, kas parasti iziet uz medus šūnu (seškantainu) caurumu atstāšanu peles korpusā.

    Pelei sešas pogas pieejamas uzreiz + viena poga apakšdaļā, kas atbild par RGB izgaismojumu, ja vēlies to pārslēgt bez lietotnes. Diemžēl netiek atšifrēts, kādi slēdzīši izmantoti galvenajos peles taustiņos, vien zināms, ka tie iztur ap 10 miljoniem piespiediena reižu, kā arī tie nav nomaināmi. Konkurenti nereti izmanto Omron slēdzīšus, turklāt tie sola pieckāršu izturību un daudzos gadījumos slēdzīši ir arī nomaināmi.

    Canyon Puncher GM-20 galvenie taustiņi darbojas ne sliktāk par divas un trīs reizes dārgākām pelēm, bet vismaz man iedotajam eksemplāram bija visai niķīgi sānu taustiņi, kas spiedās pārāk stīvi un tuvāk lietotājam esošais taustiņš klikšķēja divas reizes viena piespiediena laikā. Šī arī ir tā starpība (vai pareizāk sakot atlaide), ko nemaksā par zemākas cenas pelīti. Nesaku, ka sānu taustiņi ir nelietojami, bet tie noteikti tālu atpaliek no dārgākās pelēs redzētajiem. Arī rullītis ir uz robežas ar lietojams/ nelietojams, man tas šķita pārāk stingrs tieši iespiešanai, ar ritināšanu viss ir ideāli.

    Man arī īsti līdz galam nepatika, ka peles vads ir nedaudz vērsts pret galda virsmu, lai arī citi ražotāji pat cenšas vadu no peles ārā izlaist virzienā nedaudz prom no galda virsmas, lai vads mazāk ķertos. Vads ir iepīts audumā, par šo gan Canyon Puncher GM-20 no manis saņem virtuālo cepumu.

    Manuprāt, Canyon Puncher GM-20 kopējās formas ir visai neitrālas un pie pelītes var ātri pierast. Peles sāni ir ar ērtu sašaurinājumu pret galda virsmu, Canyon Puncher GM-20 būs viegli lietot un izcilāt spēles laikā.

    Canyon Puncher GM-20 apakšdaļā izvietotas piecas teflona peciņas, tās perfekti slīd pa peles paliktni, te tiešām pat dārgajiem konkurentiem derētu pamācīties.

    Pele ir formu ziņā simetriska, bet sānu pogas ir tikai kreisajā pusē. Interesanti, ka Canyon ļauj lietotnē pārdefinēt peles kreiso taustiņu par labo un labo par kreiso.

    Kopumā teiktu, ka lielākā vilšanās bija sānu pogas, tās ir tiešām draņķīgas, nekā citādāk tādu peles pogu darbību nodēvēt nevarēs. Viss cits Canyon Puncher GM-20 uzbūvē un darbībā bija pat pārsteidzoši kvalitatīvs.

    Lietotne un RGB izgaismojums

    Canyon Puncher GM-20 pavada no ražotāja tīmekļa lapas ielādējama lietotne, kas atbild par pelītes iestatījumiem un izgaismojumu. RGB izgaismojuma jomā negaidi nekādus brīnumus, bet savu darbiņu izgaismojums paveic.

    Idejiski Canyon Puncher GM-20 lietotne dara gandrīz visu to pašu, ko citu ražotāju lietotnes, vien nevarēsi RGB izgaismojumu sinhronizēt ar citām ierīcēm un arī izgaismojuma pielāgojumi nav grandiozi plaši, bet to arī diez vai varam prasīt šādā cenā.

    Vari visai plaši pielāgot arī peles taustiņu darbību un kursora ātrumu ekrānā. Patīkami, ka liekos DPI parametrus vari atspējot, lai spēles karstumā vari ātri pārslēgties starp diviem vai trim, piemēram, šaujot ar snaipera ieroci.

    Vienīgais iebildums pret Canyon izveidoto lietotni ir tās saskarnes izmērs, kas jau 1920 x 1080 ekrānā ar 100% scale izskatījās sīciņš. Ir redzētas arī katastrofālākas lietotnes, piemēram, Patriot Viper pelei nevarēja atspējot liekos DPI klikšķus, padarot šī parametra pārslēgšanu gandrīz bezjēdzīgu. Razer tam visam liek pretī lietotni, kas aizņem pusi no gigabaita, kas arī nav diez ko saprātīgi.

    Interesantākais ir tas, ka Canyon Puncher GM-20 pat ir iebūvētā atmiņa, kas saglabā taustiņu un izgaismojuma iestatījumus.

    Nobeigumā

    Teikšu tā – Canyon Puncher GM-20 pele mani pārsteidza pat ļoti pozitīvi un būtu to gatavs iemainīt pret citu ražotāju pelēm, bet es nelietoju un nemāku lietot pat pašas izcilākās sānu pogas. Parasti visas sānu pogas atspējoju lietotnē. Mani nedaudz kaitinātu stīvā rullīša iespiešana, bet visādi citādi Canyon Puncher GM-20 varētu kļūt par visai foršu ikdienas darbu un spēļu aksesuāru. Īpaši vēlētos izcelt Canyon Puncher GM-20 teflona peciņas, te nu gan lielie ražotāji var pamācīties no Canyon.

    Ja spēlēs un ikdienā izmanto sānu taustiņus pelēs, tad gan met Canyon Puncher GM-20 milzu līkumu apkārt. Iespējams, pie manis nonāca kāds neveiksmīgs Canyon Puncher GM-20 eksemplārs, bet atļaušos par to šaubīties.

    Ja esi visu mūžu pavadījis kopā ar smagām pelēm, tad Canyon Puncher GM-20 varētu būt izmaksu ziņā nesāpīga pāreja uz kaut ko vieglāku. Izskatās, ka smago pelīšu laiks ir norietējis, tagad visi skrien pēc ultra vieglām pelēm.

    Canyon Puncher GM-20 pelīte pieejama melnā vai baltā krāsā, es laikam izvēlētos balto, tā varētu padarīt jau tā visai vieglo pelīti vēl vizuāli gaisīgāku. Šāda tipa pelēm gan ir jāpiedomā pie roku tīrības.

    Patika

    • pārsteidzoši laba uzbūve un materiāli
    • spējīga lietotne
    • iebūvēta atmiņa iestatījumiem

    Ne tik ļoti gāja pie sirds

    • bezjēdzīgās sānu pogas
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    20 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    03.08.2021 10:29

    Logitech G203 Prodigy bez atlaidēm maksā 31 eiro iekš M79
    + visas pogas spiežas kā vajag
    + nezinu ko tur vajag mācīties par teflona peciņām, tās ir un slīd lieliski
    + parasts viengabalains dizains, nevis šī roku taukaino netīrumu savāktuve, kuru būs nereāli notīrīt
    + DPI uzstādījumi saglabājas peles atmiņā
    – RGB nesaglabājas peles atmiņā, bet tikai softā
    + softā var pozitīvi izvirst — uzstādīt DPI, pārprogrammēt pogas, spēļu autonoteicējs nomaina krāsu profilu (piem., palaid Overwatch un pele kļūst dzeltena), ir čata iluminācija, kad RGB spilgtums raustās atkarībā no skaļuma (ērti, ja esi AFK)

    secinājums — kāpēc pirkt peles izstrādājumu, pat ja tam uz papīra cipari lielāki, ja par to naudu var nopirkt Logitech gaming mouse?

    04.08.2021 17:09
    Reply to  Artis Ābols

    Kā kuram. 65g un 85g tomēr ir liela atšķirība, arī sensors švakāks. Tiesa, izvēloties Logitech, ir grūti aizšaut garām kvalitātes ziņā.

    aaa
    03.08.2021 15:24

    Canyon un gaming pele, allo kas ar jums :D Ja kas tad “Glorious pc Gaming race” ir šāda perforētā super vieglā ar LED gaming pele un maksā 64Eur

    esadf
    04.08.2021 12:37
    Reply to  Artis Ābols

    Jā Arti, bet Tu aiz neko darīt pelni naudiņas taisot apskatus par reāliem mē*liem.

    Guntars K
    04.08.2021 15:35
    Reply to  Artis Ābols

    Nav arī jātic visam, kur rakstīts gaming. Ja uz piena pakas būs rakstīts 92 un uz kefīra DD, sāksi liet bākā? Šobrīd ir veselas gaming sērijas, kurās nav ne smakas no gaming. Tikai mārketinga triks priekš молокососов.

    Guntars K
    04.08.2021 15:19

    Skat, pelei uzprintē dažas krāsas un tirgo ar 30% uzcenojumu kā gaming. Šobrīd tā īsti vairs nevar saprast ar ko tad atšķirās šodienas gaming pele. Pēc mana vienīgās gaming peles ir tās, kur var mainīt svaru ļoti lielā diapzonā un arī pašas peles izmērus. Pārējais viss ir mārketings. Šai pelei caurumi, kas varētu domāt liek rokai nesvīst, ja vien vēl būtu iebūvēts mazs kluss ventilatoriņš. Omron slēdžos esmu jau sen vīlies ne tiem lētākiem piedāvājumiem. Divām pelēm nācās pārlodēt. Labi, ka tie no čainas ir pērkami par kapeikām. Attiecīgi brendi šīs kapeikas pārceļ opciju formā un pārdod ar vēl lielāku uzcenojumu. Teiksim tā – ja jebkuras austiņas ir vispirms jāpalieto vienu nedēļu pa 8h pēc kārtas, lai vispār drīkstētu izteikties par konkrētā modeļa ergonomiku konkrētas anatomijas galvas īpašnieks. Tātad ne viss der visiem. Tad pelei ir nozīmīgs satvēriens, kurš jau uz 50% noteiks vai pele ir paredzēta tādam satvērienam. Pārējais ir anatomijas jautājums un pieradumam paliek kādi 20%. Arī bez nedēļas 8h no vietas viedoklis nav uzskatāms par uzklausāmu. Priekš manis SteelSeries Rival 300 pirmais modelis ir ergonomiskākā pele, kāda jebkad ir izdomāta. Žēl, ka heiteri ir iznīcinājušu kaut ko patiesi labu. Rival 310 jau vairs nav tas un nākošais… Read more »

    Last edited 2 years ago by Guntars K
    Guntars K
    10.08.2021 15:01
    Reply to  Artis Ābols

    Es par to nemaz nešaubos. Kā jau teicu, pelei ir jāpatīk satvēriens un otrādāk. Ne viena pele nav vēl līdz šim radīta visām plaukstām un visiem satvērieniem. Dārgas fīčas un kosmosa zinātnes materiāli nedos nekādu garantiju, ka tev šī pele iedzīvosies. Un ar peli ir tā pat kā ar apaviem – ja tu tos uzvelc un jau pirmajā momentā neliekas, ka tie ir šūti tieši tev, tad tālāk turpināsi mocīties, nevis justies ērti.
    Tieši tas pats ir ar austiņām. Ar klaviatūrām gan neesmu šo izjutis. Ja tā liksies neērta, tad to saproti jau pēc vienas dienas. Pie pārējām pierod.

    Last edited 2 years ago by Guntars K
    04.08.2021 17:07
    Reply to  Guntars K

    Pirmajai rindkopai nepiekritīšu – iespēja mainīt svaru noteikti nav starp top 5 fīčām, ko pieprasa un kas raksturo gaming peli. Būtiskākā atšķirība ir sensoros, formā un smagumā, tālāk cenu veido materiālu un uzbūves kvalitāte, fīčas, softs, zīmols. 2018. gadā šo tematu diezgan plaši iztirzāju rakstā “Kā izvēlēties labu peli datorspēlēm“. Kopš tā laika nekas daudz nav mainījies, klāt pāris jauni sensori un dučiem jaunu datorpeļu.

    Caurumi (honeycomb dizains) primāri ir veids kā atvieglināt peli. Pēc iespējas mazāks svars ir ļoti aktuāls FPS spēļu amatieriem un profesionāļiem, tāpēc novērojams šāda dizaina peļu “sprādziens”. Ne velti FPS peļu topa augšgalā ir Finalmouse Starlight, kas sver zem 50g. Neviens geimeris neizvēlas peli pēc tā, cik viegli vai sarežģīti to būs tīrīt, lai gan normāli ražotāji arī par to ir padomājuši. https://www.youtube.com/watch?v=4jbRz8TnTUA

    Pele, līdzīgi kā apģērbs, ir jāizvēlas atbilstoši katra indivīda satvēriena veidam, plaukstas izmēram un pat datorspēļu žanram, kas uz tās tiek spēlēts. Nekad visiem nederēs viens modelis – kas vienam izcili piemērots, tas citam nekam nederīgs utt., ar to arī izskaidroju plašo izvēli pat viena ražotāja ietvaros.

    Praktiski padomi, kā atrast savu peli: https://www.youtube.com/watch?v=QVI3mepUHuE

    And-so
    06.08.2021 12:13

    Atļaušos iebilst Tom, par to ka neviens geimeris neizvēlas peli, lai vieglāk tīrīt, ok profiņi nē, bet es kā parastais mājas geimeris, kas vismaz 4h katru dienu rukā, negribu nekādus caurumus pelē, jau to pašu parasto peli, tīrīt ir čakars, šo vēl jājauc ārā un jāčakarējas, vai vnk jāizmet.
    Kas attiecas uz sensoriem, man ir bijušas daudzas peles un reāli es lietoju tikai 2 režīmus, pārsvarā tikai vienu un principā labāk ir, ja pelei softa kā tāda nav, jo tie maitas mēdz atnest vairāk problēmu, jo reti kad tiek izstrādāti kvalitatīvi.
    Līdz ar to, viss kas paliek ir materiāli un dizains, jo pat dārgajām Razer pelēm ir tie paši lētie switchi no ķīnas, kas saplīst un ir jālabo vai jāmaina. Ir bijušas 2 razer peles, 1 logitech pele un kaudze citu mazāk krutu, kuras visas maksāja 80+, bet pēc dažiem mēnešiem vai gada sākās dubultklikšķa problēma. Kas manuprāt produktam, kas maksā ap 100 eur, nav pieļaujams.Līdz ar to ticība brendu pelēm ir sagrauta kā tāda, ok jā ir serviss, ar maiņas opciju (kas LV tiek darīts ar gariem zobiem), bet tas ir čakars, kas nebūtu jādara.

    08.08.2021 20:00
    Reply to  And-so

    Ja peles tīrīšana kādam ir sarežģīta, tad viņš, acīmredzot, nav tīrījis mehānisko klaviatūru. :D Īsti nesaprotu otro rindkopu, jo it kā piemini sensorus, bet stāsti par softu un režīmiem (profiliem). Šīs nianses atkarīgas no tā, vai pelei ir sava iebūvēta atmiņa un uz tās atrodama DPI/profile pārslēgšanas poga (arī šie faktori veido peles cenu), bet sensors šajā aspektā ietekmē tikai maināmo parametru minimālās un maksimālās vērtības. Sensors atbild par to, cik ātri un precīzi pele reģistrē lietotāja darbības (input). Viduvējas peles, sasniedzot noteiktu kustību ātrumu, vairs nespēj precīzi apstrādāt un attēlot lietotāja ievadi. Svarīgākās nianses par datorpeļu sensoriem kvalitatīvi izskaidrotas lapā sensor.fyi/info Daļa par softu manā komentārā vairāk bija domāta kā peles cenu ietekmējošs faktors, bet ne nepieciešamība. Tieši softa dēļ dažus gadus atpakaļ pavisam ātri atteicos no Razer DeathAdder Elite, kurai ir super sensors (PMW 3389), bet nav savas onboard atmiņas un mani ierastie 400 DPI aktivizējami tikai ar Synapse softu. Izvēlējos Logitech G403, kurai ar softu var sastādīt un uz peles saglabāt vienu profilu, kas strādā pat ar atinstalētu programmatūru un pie jebkura cita datora. Vienīgais G403 mīnuss ir stingrais, zemu un paralēli galda virsmai novietotais kabelis. Ja šobrīd kaut ko mainītu, tad pasūtītu Paracord kabeli priekš G403,… Read more »

    Last edited 2 years ago by Toms no Dateks.lv
    Guntars K
    10.08.2021 15:19
    Reply to  And-so

    Nav īsti skaidrs, kāpēc vispār priekš slēdža nepieciešams serviss. Slēdža maiņa notiek 5 minūšu laikā. Lodāmus, domāju, ikvienam iekš IT ir kā obligāta opcija. Bet par ticību dārgām gamer brendotām pelēm tiešām ticības nav nekādas. Arī Steelseries divām pelēm esmu mainījis slēdžus. Tā pati dubultklikšķa problēma un dažādu gadu modeļiem.

    Guntars K
    10.08.2021 15:30

    Nepiekrīti svara maiņai, bet nākošā teikumā nosauc svaru iekš par top3? :D
    Es to tikai nosaucu kā piemēru. Es ne reizi neesmu jutis atšķirību starp kaut kādām advancētām dārgām pelēm un pašām lētākajām. Ja pele pa 10€ man sēdēs satvērienā un pēc 8h spēles roka nebūs nogurusi un sensors negļuko, tātad pele ir stādāma uz pjedestāla, pat ja viņa ir noname un ar lētā gala sensoriem. Labāk tad es tādu iegādājos 1x gadā, nekā 10 gadus lietoju kaut kādu 100+€ ar to pašu slēdžu beidzēšanās problēmu. Viss ir ērtībā, pārējais ir sīkumi.
    Par lāzernieci nedaudz nianse, ja vien kaut kas pēdējos gados nav mainījies. Manuprāt lāzers uz laba paliktņa strādāja pareizi. Problēma kā reiz bija ar pārcelšanu, jo pārāk augstu atrautu juta no galda. Geimeriem tas galīgi neder un tāpēc visi lika optiskos sensorus.

    11.08.2021 16:36
    Reply to  Guntars K

    Mēģināšu izteikties saprotamāk – pats peles svars ir viens no būtiskākajiem raksturlielumiem peles izvēles procesā, bet funkcija konkrētam peles modelim mainīt svariņus ir arvien retāk sastopama un, manā vērtējumā, nevajadzīga ekstra, īpaši jau pie tik plašas izvēles kā tagad.

    digitalk
    04.08.2021 17:20
    Reply to  Guntars K

    nav gan tikai mārketings — sakarīgs sensors Pixart 3360, uzrāviens 250 IPS, programmējamas pogas un izdalīta DPI pārslēgšanas poga ir standarta gaming peles atribūti.

    freelifelv
    06.08.2021 21:54

    Lietoju Logitech G600 nu jau 5+ gadus. No 20 pogām spēlēs izmantoju gan tikai ~11, bet nu pele absolūti ok, kvalitatīvi nostrādāta, precīza, negļuko, slīd kā jau jāslīd, softā var saregulēt ko vien sirds vēlas, RGB. Kaut kā tā. Vienīgā problēma, ka nodilusi sānu gumijas uzlika, kuru atsevišķi diemžēl nekur nevaru atrast….. piedāvā tikai teflona apakšējos paneļus, kuri vēl ir pilnīgi ok.

    digitalk
    07.08.2021 00:04
    Reply to  freelifelv

    gumija liekas nāk kopā ar korpusa apakšu. tā kā Logitech rezerves daļas nepārdod, tad atliek ņemt ko lietotu — https://www.ebay.com/itm/222305968366

    Reklāma