Web Analytics
More
    Reklāma

    Latviešu 3D fotonikas un optisko risinājumu uzņēmums “Lightspace Technologies” piesaistījis 800 000 eiro

    Jaunākie raksti

    Latviešu uzņēmumi jau daudzkārt pierādījuši, ka, ja ir vēlme, pacietība un labvēlīgi apstākļi, iespējams izlolot patiesi veiksmīgus uzņēmumus, arī vienradžus. Nupat klajā nākusi ziņa, ka vēl viens latviešu uzņēmums izpelnījies investoru uzmanību un simpātijas un ticis pie iespējas attīstīties vēl plašāk. Augsto tehnoloģiju uzņēmuma “HansaMatrix” asociētais uzņēmums “Lightspace Technologies”, kas nodarbojas ar 3D fotonikas un optisko risinājumu radīšanu, piesaistījis 800 000 eiro lielu finansējuma aizdevumu.

    Zināms, ka savu artavu finansējuma izsniegšanā devuši Igaunijas un Dānijas biznesa eņģeļi, kā arī esošie akcionāri. Tas “Lightspace Technologies” dos plašākas iespējas attīstīties, pilnveidojot esošos un izstrādājot jaunus risinājumus. Līdz šim viens no uzņēmuma lielākajiem sasniegumiem ir pirmās multifokālās papildinātās realitātes brilles tuvas distances 3D objektu vizualizācijai, piedāvājot lielisku attēla kvalitāti.

    Reklāma

    Jāpiezīmē, ka aizvadītajā mēnesī “HansaMatrix” dibinātājs Ilmārs Osmanis atstāja padomes locekļa amatu. Viņš nolēma vairāk pievērsties sava radītā uzņēmuma “Lightspace Technologies” vadīšanai. I. Osmanis norāda, ka “Lightspace Technologies” strauji attīstās, līdz ar to pieaug arī darba apjoms, tāpēc nolēmis visu uzmanību koncentrēt uz uzņēmuma darbību un papildinātās realitātes produktu attīstību.

    Piebildīšu, ka “Lightspace Technologies” dibināts 2014. gadā un uzņēmuma kopējā vērtība ar nupat saņemto finansējumu sasniedz ap 15 miljoniem eiro.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma