Web Analytics
More
    Reklāma

    ASV Pārtikas un zāļu pārvalde apstiprinājusi lietošanā pirmo e-cigareti

    Jaunākie raksti

    ASV Pārtikas un zāļu pārvalde (The Food and Drug Administration – FDA) paziņojusi, ka atļauj tirgot trīs jaunus tabakas izstrādājumus, tostarp elektronisko nikotīna piegādes sistēmu jeb e-cigaretes. Tiesa, lietošanā apstiprināts tikai viena ražotāja produkts. Tā ir “Vuse Solo” elektroniskā cigarete, ko ražo uzņēmums “R.J. Reynolds Vapor Company”.  Apstiprinājumu ieguvis gan tikai viens e-cigarešu šķidrums – ar tabakas aromātu.

    Pirms vairāk nekā mēneša noslēdzās FDA izpēte, lai noskaidrotu, kurus ar e-cigaretēm saistītos produktus oficiāli apstiprināt lietošanā un kurus izslēgt. Tikmēr uzņēmumiem līdz lēmuma pieņemšanai bija atļauts tos tirgot. Šobrīd visiem jaunajiem tabakas izstrādājumiem pirms to laišanas tirgū nepieciešams FDA apstiprinājums. Savukārt visus ar e-cigaretēm saistītos produktus, kuri nav saņēmuši atļauju, aizliegts tirgot.

    Reklāma

    Uzņēmumi apstiprināšanai iesniedza pieteikumus par kopumā 6,5 miljoniem produktu. Lielo vairumu FDA noraidīja uzreiz, jo pieteikumi bija nepilnīgi. Galvenais kritērijs produkta apstiprināšanai bija tas, vai sniegtais pienesums smēķēšanas atmešanai ir lielāks par risku, ka šī e-cigarete pievilinās bērnus un pusaudžus.

    E-cigaretes “Vuse” ar tabakas aromātu ir pirmās, kas atbilst šim FDA kritērijam. Izpētīts, ka aptuveni 10% vidusskolas skolēnu ASV, kuri lieto e-cigaretes, izmanto tieši “Vuse” zīmolu. Mazāka piekrišana gan ir tieši šim tabakas aromātam. Zināms, ka FDA noraidījusi desmit “Vuse” e-cigarešu šķidrumus un joprojām izskata pieteikumu mentola aromātam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    14.10.2021 11:51

    diezgan smieklīga politkorektuma (jeb politiskās pašcenzūras) pilna ziņa no FDA. galvenais kritērijs bijis “vai sniegtais pienesums smēķēšanas atmešanai ir lielāks par risku, ka šī e-cigarete pievilinās”?

    galvenajam kritērijam vajadzēja būt, cik kaitīgs šāds elektriskais inhalators ir lietotāja veselībai.

    Skābene
    14.10.2021 12:21
    Reply to  digitalk

    Ja negrib pievilināt tautu, tad lai taisa ar merkaptāna vai sērūdeņraža aromu!:)

    14.10.2021 12:27
    Reply to  Skābene

    kā populāri saka usās “ko jūs šodien iemācījāties, bērni?”. nācās iegūglēt un iemācījos jaunu vārdu ‘merkaptāns’ :D

    Skābene
    14.10.2021 15:35
    Reply to  digitalk

    tautā saukts par gāzes smaciņu! :)

    Jjj
    14.10.2021 18:55

    Cik labi, ka cigaretēs ir tikai veselīgas vielas

    Peters Leo
    14.10.2021 21:04

    Kipa atlauj automatiskos ierocus ar ierobezotu parbaudi, bet ar e-cigaretem tads cakars :D P.S. sie pat aizliegusi kinderus, jo esot bistami :D

    Reklāma