Web Analytics
More
    Reklāma

    Stīvs Džobs savulaik piedāvājis Dell datoros izmantot Apple operētājsistēmu

    Jaunākie raksti

    Pieminot desmitgadi, kopš Apple bijušais vadītājs Stīvs Džobs devies viņsaulē, ar pāris interesantiem tehnoloģiju vēstures faktiem ir dalījies uzņēmuma Dell vadītājs Maikls Dels (Michael Dell).

    Viņš atklāj, ka 1997. gadā, kad Stīvs Džobs atgriezās uzņēmumā Apple, tika saņemts piedāvājums par operētājsistēmas Mac OS (šobrīd macOS) licencēšanu un izmantošu Dell radītajos datoros. Tā būtu kā izvēles iespēja līdzās esošajai Windows operētājsistēmai. Tiesa, Džobsa bija savs skatījums par finansiālo pusi, jo viņš nav vēlējies maksāt licencēšanas maksu par katru pārdoto datoru ar Mac OS, bet katrā Dell datorā instalēt Apple operētājsistēmu un tad saņemt komisiju par katru pārdoto produktu.

    Patiesībā tas nozīmē, ka Dell nāktos Apple maksāt par katru pārdoto datoru neatkarīgi no tā, kādu operētājsistēmu klients izvēlētos. Līdz ar to šis piedāvājums tika noraidīts. Jau iepriekš Džobs bija vērsies pie Dell, lai 1993. gadā piedāvātu izmantot tieši NeXT programmatūru, tomēr tā lietotājiem nebija aktuāla. Kopumā Dell CEO norāda, ka šis ir vēsturisks fakts, par kuru šobrīd var pasmaidīt, tomēr nav zināms, kā šis lēmums būtu ietekmējis tehnoloģiju attīstības vēsturi. Iespējams, ka tas būtu palīdzējis Mac OS kļūt par plašāk pieejamu operētājsistēmu, bet šobrīd mēs zinām kāda ir situācija ar Windows un Apple produktiem.

    Šajās dienās Apple savā mājaslapā ir ievietojuši īsu video, godinot uzņēmuma radītāju un ikonisko personību tehnoloģiju pasaulē.

    Avots9TO5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma